Saftig ananaskaka med fluffig kokosfrosting

31 mars, 2023
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

En supersaftig ananaskaka som du enkelt rör samman i en skål, toppad med en fluffig frosting av vispad kokosgrädde och marscarpone. Perfekt till påsk eller när som helst!

Jag gjorde en lite justering från den här Hummingbirdkakan när jag skapade denna ananaskakan. Det är ett jätteenkelt recept som man bara rör ihop i en skål. Sen toppade jag kakan genom att vispa kokosgrädde med marscarpone och florsocker. Ni förstår ju hur enkelt!

När man ska vispa kokosgrädde så finns det några saker att tänka på. Se till att den är riktigt kall, ha den gärna i kylen något dygn innan. Se också till att den är så fet som möjligt, gärna mellan 30-40% men om du bara hittar med 20% se då till att bara använda det hårda som ligger överst i burken, inte vätskan i botten.

Jag har gräddat i en springform på 20 cm, en superbra sån hittar du här. Vill du grädda i en form som är 23-24 cm så bör du dubbla receptet.

Saftig ananaskaka med fluffig kokosfrosting

3.8/5(35)
Röster
Portioner: ananas, kokos, påsk

Ingredienser:

Ananaskaka

120 g vetemjöl (2 dl)

180 g strösocker (2 dl)

1/2 tsk salt

1 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljpulver

2 ägg

90 g vegetabilisk olja (1 dl)

2 dl krossad ananas (ej avrunnen) (ca 230 g)

Kokosflingor + smör till formen

Kokosfrosting

100 g Marscarpone

200 g kylskåpskall kokosgrädde (20-30% fetthalt)

30 g florsocker

Dekor

Ca 1 dl rostade kokosflingor

Påskägg (jag använde lakritskulor från Lakrits by Bulow)

Instruktioner:

Ananaskaka

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 grader över- och undervärme. Smörj en springform, 20 cm i diameter, med smör och bröa med kokosflingor.

2. Rör samman vetemjöl, strösocker, bikarbonat, salt och vanilj i en skål.

3. Rör ner äggen och oljan i smeten och rör till sist ner ananasen.

4. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Ta ut formen och låt kakan svalna helt och lägg den sedan på ett fat.

Kokosfrosting

1. Häll marscarpone och det tjocka från kokosgrädden i en bunke. Tillsätt florsockret och vispa tills det blir krämigt. Det blir inte riktigt lika tjockt och stabilt som vispgrädde, men det ska vara så pass tjockt att det inte är flytande. Vispa inte för länge för då kan kokosgrädden bli grynig.

2. Bred ut frostingen på kakan och dekorera med rostad kokos (rosta i en torr stekpanna på medelvärme i några minuter) och påskägg.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg