Supersaftiga saffransbullar med vanilj- och apelsinfyllning toppade med mandel och pärlsocker. Helt klart min favorit!
Ok, om jag måste välja. En enda saffransbulle. Då är det denna. Så makalöst saftig och god och med mandel och pärlsocker på. Jag bara älskar det!
Receptet är nästan identiskt med de här saffranskringlorna. Jag har bara snurrat dem lite annorlunda och toppat med annat. Och just det! Jag valde att lägga russin i degen. Jag gillar det för då blir det extra saftighet i varje tugga.
Jag brukar ofta göra ganska små bullar, men den här gången sparade jag inte på krutet utan gjorde rejäla bullar. Det är faktiskt godast så!
9 reaktioner på ”Saffranssnurror med mandel”
Vad tror du om att minska på jästen och förlänga jästiden?
Absolut, det funkar om man vill det.
Hej har du blå eller röd jäst när du bakar dessa bullarna? 😊
Jag använder blå men det går lika bra med röd.
Ska man ha socker i fyllningen om man använder mandelmassa med socker i redan?
Det är så pass lite mandelmassa, så ja. Jag har minskat ner lite på sockermängden.
Tack för svar! Ska baka dem imorgon 😊😋
Det här blev verkligen en fullpott! Både jag och sambon satt och stönade när vi åt. Degen var himmelrike att arbeta med. Jag skippade russinen då sambon är motståndare. Hade även 2 paket saffran.
Så roligt att höra!