Supersaftiga saffransbullar med vanilj- och apelsinfyllning toppade med mandel och pärlsocker. Helt klart min favorit!
Ok, om jag måste välja. En enda saffransbulle. Då är det denna. Så makalöst saftig och god och med mandel och pärlsocker på. Jag bara älskar det!
Receptet är nästan identiskt med de här saffranskringlorna. Jag har bara snurrat dem lite annorlunda och toppat med annat. Och just det! Jag valde att lägga russin i degen. Jag gillar det för då blir det extra saftighet i varje tugga.
Jag brukar ofta göra ganska små bullar, men den här gången sparade jag inte på krutet utan gjorde rejäla bullar. Det är faktiskt godast så!
Sofie haälleberg
Hej,
Provade detta receptet idag och fördegen jäste så fint, dock blev fördegen sittande lite längre än 60 minuter och efter att vi la bullarna på jäsning så hände ingenting, och undrar vart det kan ha gått fel?
Vi körde den i köksmaskinen, men kan det va varit för hårt eller för länge? Eller kan det varit så att degen blev för varm? Termometern visade högst 25,8 grader….
Mvh Sofie
Emma Brink Rask
Hej! Svårt att säga vad det kan bero på. Kanske kan den varma degen spöka men jag vet inte.
Evelina
Hej!
Tusen tack för detta fantastiska recept, släkten pratar fortfarande om de här bullarna fast det snart är februari ☺️ Och på ovankommen anledning, kan man möjligen följa det här receptet men byta ut saffran mot exempelvis kanel eller kardemumma?
Emma Brink Rask
Vad roligt. Ja, det går fint.
Julia
Supergoda bullar! Skriver under på kommentaren ovan om att degen är så smidig så inget mjöl behövs på bakbordet.
Julia
Fyllningen doftade så gott i hela köket och bullarna blev fantastiskt saftiga och goda! Degen var jättelätt att jobba med, behövde inte ha något mjöl ens på bakbordet eller kaveln.
Elin Pettersson
Det här blev verkligen en fullpott! Både jag och sambon satt och stönade när vi åt. Degen var himmelrike att arbeta med. Jag skippade russinen då sambon är motståndare. Hade även 2 paket saffran.
Emma Brink Rask
Så roligt att höra!
AM
Ska man ha socker i fyllningen om man använder mandelmassa med socker i redan?
Emma Brink Rask
Det är så pass lite mandelmassa, så ja. Jag har minskat ner lite på sockermängden.
AM
Tack för svar! Ska baka dem imorgon 😊😋
Sandy
Hej har du blå eller röd jäst när du bakar dessa bullarna? 😊
Emma Brink Rask
Jag använder blå men det går lika bra med röd.
Lovisa
Vad tror du om att minska på jästen och förlänga jästiden?
Emma Brink Rask
Absolut, det funkar om man vill det.