En luftig och mjuk krans av saffranspetitchoux och rostad mandel fylld med en söt grädde med lingon och hemmagjort smörkola.
Så vacker färg det blir när man tillsätter saffran till en petit chouxdeg. Detta är en sats av min vanliga petit choux-deg som jag bara tillsatt saffran och spritsas som en krans. Jag strödde flagad mandel över och gräddade. En sån här krans behöver gräddas mycket längre än om man gör enskilda bollar. Och tar du ut den, eller öppnar luckan för tidigt så kommer den att kolappsa. Min hade nog kunnat vara inne i 10 minuter till för att bli ännu mer bakad i mitten och då kanske den hade behållt lite mer hålighet, den föll ihop lite, men ändå inom ramen för vad som är godkänt.
Jag fyllde kransen med min hemmagjorda smörkola, men du kan använda färdig kolasås eller dulce de leche om du vill.
Jag vispade grädde med florosocker och sedan vände jag ner tinade frusna lingon. I och med att det nästan inte är nåt socker i bakverket och lingon är väldigt syrliga så behövs det lite socker i fyllningen, förutom kolan. Du kan också välja att vända ner lingonsylt i grädden i stället, i så fall behövs det inget socker.
Och vill du lära dig mer om att baka med paté au choux-deg så rekommenderar jag dig min digitala kurs i ämnet. Kolla in den här >>