Ingen jul utan mandelmusslor och varför inte variera dem med saffransmak? Fyll dem gärna med hemkokad björnbärssylt och lättvispad grädde.
Saffran och björnbär är en så himla god kombination, jag bara älskar den. Kolla den här glassen som jag gjort med samma smaker.
Jag lägger gärna lite sylt i botten, sedan grädde och så lite sylt ovanpå för att det ser fint ut.
Matilda
Hej,
Tänkte förbereda dessa inför lite julfika och funderade på hur man bäst förvarar de om man vill baka saffransmusslorna i förväg! Skulle du förvara i lufttät burk i skafferi eller i frysen?
Matilda
Emma Brink Rask
Hej, de går fint att frysa men håller några veckor i kylen.
Sofie
Så god kombo! Brukar du smöra musselformarna innan?
Emma Brink Rask
Nej, det brukar inte behövas till mina formar.
Josefin
HejHej!
Vaniljpulver står med i beskrivningen till musslorna men inte i ingredienslistan. Hur mycket? Tack för fantastisk inspiration 🙂
Emma Brink Rask
Jag brukar inte ha det när jag har saffran. Men om man vill kan man ta 1 tsk.