En seg kladdkaka med saffranssmak är omsluten av len chokladfudge. På toppen gnistrar granatäpplekärnor som rubiner och poppar syrligt i varje tugga.
Kanhända gick jag lite överstyr med granatäpplena här, men det är ju så vackert! Och så gott när de poppar syrligt i munnen med den söta kakan. En kladdig kaka med vit choklad och saffran i botten och sen len chokladfudge runt om hela. Du kan såklart baka den i två lager och göra kakan i botten och sen bara hälla fudgen på i samma form. Och hur mycket granatäpplen man har på toppen, det bestämmer man ju helt själv.
Smaskig som en tryffel att äta i små skivor. Eller kanske med en klick lättvispad grädde vid sidan om?
Följ @brinkenbakar på instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Mathilda
Kan man ha förberett genom att frysa in saffranskladdkakan så man slipper ett av momenten? Vad tror du? 😊
Emma Brink Rask
Dunkar frysa in hela kakan om du vill.