Saffranskakor med julströssel

1 december, 2021

Lättbakade lite sega saffranscookies med juligt strössel. Sista minuten-receptet på kakor som räddar julen.

Jag var tvungen att göra en julig variant på mina populära strösselkakor. De här kakorna är så enkla att baka och älskas av både stora och små. Jag gick lös på julströssel när jag var i USA men det finns även mycket fint julströssel i våra butiken nu för tiden.

Detta är ett perfekt sista minutenrecept eller om kanske barnen vill baka något själva inför julen.

Du kan välja att göra dem utan saffran och bara dekorera med julströssel eller om du vill gå all in och också smaksätta dem med saffran.

Saffranskakor med julströssel

4.7/5(3)
Röster
Portioner: ca 20 kakor

Ingredienser:

115 gram rumsvarmt smör

150 g strösocker (drygt 1,5 dl)

0,5 g saffran (1 kuvert)

1 ägg (rumstempererat)

1 tsk vaniljpulver

190 g vetemjöl (drygt 3 dl)

0,25 tsk salt

1 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

80 g strössel (ca 1 dl)

Instruktioner:

1. Vispa smöret i ett par minuter.

2. Tillsätt sockret och saffran och vispa tills fluffigt, ca 3-4 minuter.

3. Tillsätt ägget och vaniljen och vispa in det i smeten.

4. Rör samman mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat och rör ned i smeten, blanda till en deg.

5. Blanda ner hälften av strösslet i degen.

6. Lägg degen i kylen i minst 2 timmar. Rulla sedan bollar av degen rulla dem i strössel och lägg på en plåt.

7. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

8. Grädda kakorna i 8-10 minuter, de ska vara mjuka och lite sega så baka dem inte för hårt.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg