En mjuk och saftig saffranskaka toppad med en söt kokostosca med apelsinsmak. En riktigt härligt bjudkaka för hela vinterhalvåret.
Årets första saffransbak och hallå vad gott det är! En mjuk kaka toppad med kokostosca (alltså älskar ju kokostosca). Jag rev också ner apelsinzest i toscan och det blev ju pricken över i:et.
Kakan har ganska mycket höjd när man lägger på toscan, och sen sjunker den ihop till säkert halva storleken. Men det är ok, så blir det och den blir liksom bara maffig och saftig. Det är viktigt att den är i stort sett färdigbakad när du lägger på toscan, för annars kommer den att sjunka ner i mitten av kakan. När väl toscan är på så skyddar den också kakan så att den inte blir torr, fastän den är färdiggräddad.
Du kan såklart också baka denna i långpanna och göra rutor av den. I så fall hade jag nog dubblat receptet.
Här hittar du mina andra toscakakor >>
Jag tog en matsked av min egengjorda saffransessens, för den motsvarar 1 g saffran. Men du kan också ta två påsar mald saffran och smälta ner i smöret, det går fint. Eventuellt får din kaka inte riktigt samma intensiva färg som min.