En riktigt smarrig glass där len saffransglass möter syrlig björnbärssås och krispiga pistagenötter. En hel dessert i sig.
Att göra glass hemma är inte så svårt och det blir verkligen supergott. Men det underlättar såklart om man har en bra glassmaskin. Jag har en maskin från Wilfa, du hittar den här.
Saffran, björnbär och pistagenötter, alltså den här glassen blev så god att jag knappt hann fota den innan jag hade ätit upp den.
Sanna
Vet du ungefär hur mycket frysta hela björnbär man behöver för att få 200 g silad puré? Och ungefär hur mycket nötter tar du? Tack!
Emma Brink Rask
Du behöver nog 250 g björnbär. Minns inte hur mycket nötter, ta så mycket du vill och tycker verkar lagom för vad du gillar. 🙂
Diana
Hej, kan man göra saffransglassen 2 dagar innan? har påbörjat, men blev nu tveksam när äggen skulle vispas. Kanske bättre att vänta med resten och låta det jag gjort stå i kylen?
Mvh/Diana
Emma Brink Rask
Den färdiga glassen klarar sig ett par månader i frysen så du kan lätt göra den i förväg.