Saffransglass med björnbärsrippel och pistagenötter

3 december, 2021

En riktigt smarrig glass där len saffransglass möter syrlig björnbärssås och krispiga pistagenötter. En hel dessert i sig.

Att göra glass hemma är inte så svårt och det blir verkligen supergott. Men det underlättar såklart om man har en bra glassmaskin. Jag har en maskin från Wilfa, du hittar den här.

Saffran, björnbär och pistagenötter, alltså den här glassen blev så god att jag knappt hann fota den innan jag hade ätit upp den.

Kolla också in kulfi! En supersmarrig saffransglass som du gör utan glassmaskin. Receptet finns här >>

Saffransglass med björnbärsrippel och pistagenötter

3.9/5(10)
Röster
Portioner: Knappt 1 liter glass

Ingredienser:

Saffransglass

0,5 gram saffran + 1 msk socker

2,5 dl mjölk

2,5 dl grädde

20 gram glykos

100 gram socker (drygt 1 dl)

4 äggulor

Björnbärsrippel

200 gram björnbärspuré (mosade och silade björnbär)

60 gram syltsocker (2/3 dl)

Instruktioner:

Saffransglass

1. Mortla saffran och socker och häll i en kastrull tillsammans mjölk, grädde och glykos. Värm till kokpunkten.

2. Vispa samman socker och äggulor tills det blir vitt och fluffigt.

3. Häll försiktigt den varma mjölken över äggulorna medan du hela tiden vispar.

4. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning till 84 grader.

5. Lägg plast på glassmeten och ställ in den i kylen över natten, eller 5-6 timmar.

6. Kör glassen i glassmaskin.

Björnbärsrippel

1. Blanda björnbär och socker i en kastrull och koka försiktigt i 8-10 minuter tills det tjocknat.

2. Häll över i en bunke och ställ in i kylen så att den kallnar helt.

När glassen är klar i glassmaskinen, häll över den i en bunke och varva med björnbärssylten och hackade pistagenötter. Låt glassen stå i frysen i 4-5 timmar innan den ska serveras. Glassen är godast färsk och ska helst inte vara i frysen mer än ett par veckor.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej, kan man göra saffransglassen 2 dagar innan? har påbörjat, men blev nu tveksam när äggen skulle vispas. Kanske bättre att vänta med resten och låta det jag gjort stå i kylen?

    Mvh/Diana

    • A
      Emma Brink Rask

      Den färdiga glassen klarar sig ett par månader i frysen så du kan lätt göra den i förväg.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg