Chokladbrownie omsluten av en krämig no bake saffranscheesecake med honung och apelsin. Toppad med granatäpplekärnor och hackade pistagenötter. En juldessert som heter duga.
Jag tvekade så om jag ens skulle posta det här receptet, jag tycker att den blev så ful! Men den smakade verkligen gott, och jag orkade inte ta nya bilder och göra om den så här får den och så får ni älska den precis som den är!
Jag insåg en bit in att jag hade tagit en 20 cm form istället för 18 cm som jag hade tänkt, och då blev det för mycket cheesecake utanför brownien och eftersom det är en väldigt krämig cheesecake så blev den lite svårhanterad. Så om jag skulle gjort om den så hade jag absolut tagit en 18-cm form till cheesecaken och då fått en lite högre och mer behändig kaka. Alternativt gjort en lite större brownie och bara toppat med cheesecaken och alltså inte helt slutit in brownien. Så tar med er mina lärdomar och gör som ni vill.
Du kan absolut stöpa den här tårtan i silikonform upp och ner också. Men då får man lägga på granatäpple och pistagenötter efteråt och de kanske inte fäster lika bra på ytan som när man lägger på dem innan cheesecaken har stelnat.
Jag bakade brownien och stöpte cheesecaken i tårtringar (här finns en justerbar variant), du kan såklart använda springformar i samma storlek. Och sen tårtplast på kanten så att den blir lätt att lossa.
Cheesecaken har jag förutom saffran smaksatt med apelsin och honung och det blev så gott!
Om du vill frysa tårtan i något steg så rekommenderar jag dig att göra det innan du lägger på granatäpple, för de blir inte så bra när de har varit frusna tycker jag.
Vill du baka något annat med saffran, kolla in här >>