Saffransbutterkaka med apelsin, vanilj och mandelmassa

12 december, 2017

En butterkaka med extra allt. Och då menar jag smörfyllning med apelsin och mandelmassa, vaniljkräm, pärlsocker, mandel och apelsinglasyr. En butterkaka som knappast lämnar några sura miner efter sig!

Saffransbutterkaka med apelsin, vanilj och mandelmassa

4.3/5(17)
Röster
Portioner: 1 kaka - 9 bullar

Ingredienser:

Saffransdeg

Vaniljkräm

Fyllning

100 gram mjukt smör

50 gram socker (ca 0,5 dl)

50 gram mandelmassa

1 tsk vaniljsocker

Skalet från en apelsin

Till dekoration

Ägg till pensling

Mandelspån

Pärlsocker

Florsocker

Vatten

Instruktioner:

1. Kavla ut degen till en rektangel och bred ut apelsinfyllningen. Rulla till en rulle och skär ut 9 bitar.

2. Lägg bullbitarna i en rund form, ca 23 cm i diameter, med ett par centimeters mellanrum.

3. Låt jäsa till dubbel storlek. Låt det gärna ta 1-2 timmar.

4. Spritsa ner vaniljkrämen i mitten av varje bulle. Pensla med ägg och strö över mandelspån och pärlsocker.

4. Baka i ugnen på 200 grader varmluft (225 grader vanlig ugn) i ca 20-25 minuter.

5. Rör samman vatten och florsocker och ringla över kakan.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg