En butterkaka med extra allt. Och då menar jag smörfyllning med apelsin och mandelmassa, vaniljkräm, pärlsocker, mandel och apelsinglasyr. En butterkaka som knappast lämnar några sura miner efter sig!

Saffransbutterkaka med apelsin, vanilj och mandelmassa
Röster
Portioner: 1 kaka - 9 bullar
Ingredienser:
Saffransdeg
Vaniljkräm
Fyllning
100 gram mjukt smör
50 gram socker (ca 0,5 dl)
50 gram mandelmassa
1 tsk vaniljsocker
Skalet från en apelsin
Till dekoration
Ägg till pensling
Mandelspån
Pärlsocker
Florsocker
Vatten
Instruktioner:
1. Kavla ut degen till en rektangel och bred ut apelsinfyllningen. Rulla till en rulle och skär ut 9 bitar.
2. Lägg bullbitarna i en rund form, ca 23 cm i diameter, med ett par centimeters mellanrum.
3. Låt jäsa till dubbel storlek. Låt det gärna ta 1-2 timmar.
4. Spritsa ner vaniljkrämen i mitten av varje bulle. Pensla med ägg och strö över mandelspån och pärlsocker.
4. Baka i ugnen på 200 grader varmluft (225 grader vanlig ugn) i ca 20-25 minuter.
5. Rör samman vatten och florsocker och ringla över kakan.
Se fler recept med:
Du kanske också gillar
0 kommentarer