Saftig lussebulle fylld av hemgjord silkeslen vaniljkräm och sedan penslad med smör och rullad i lingonsocker. De här bullarna är så vansinnigt goda! Om jag bara fick välja en saffransbulle så skulle jag nog faktiskt till och med välja den här framför lussekatten.
My god, detta är så gott! Jag har gjort dem med bara vanligt socker förut och det är supergott, men nu tog jag också lite lingonpulver i sockret och det blev sjukt gott och så fint! Lingonpulver finns i välsorterade matbutiker bakhyllan.
Receptet jag använder är samma som till lussekatter, och jag lovar er att det är det bästa. Jag vägde mina bullar och jag använde 50 g deg till varje, det blir ca 12 bullar.
Du kan såklart använda vilken saffransdeg du vill till dessa, med tangzhong eller en enkel utan fördeg.
Lingonpulver finns i bakhyllan i de flesta matbutiker, oftast från Kung Markatta.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Linn
Hej!
Skulle det funka att kalljäsa dessa? Och hur skulle man göra det i så fall mån trott? 🤔😊
Emma Brink Rask
På samma sätt, men förvarar degen i kylen över natten. Baka ut och låt dem jäsa 2-3 timmar innan gräddning nästa dag. Eller baka ut dem och låt dem stå på plåten i kylen över natten. Låt dem sen jäsa ett par timmar i rumstemperatur innan grädddning.
Cia
Går dom att frysa? 🙂 om man inte vill ha socker på, kan man ha på vispat ägg som du gör med vanliga lussekatter? 🙂
Emma Brink Rask
Det går fint att frysa. Och ja, du kan pensla dem med ägg.
Christine
Så goda och lätta att göra! Stöpte vaniljkrämen i en silikonform som gjorde det otroligt lätt att fylla bullen. Rekommenderar verkligen att baka dessa!