En mjuksegkladdig saffransblondie med vit choklad, lingon och mandel. Enkel att göra till många. Servera som den är, ljummen med glass eller ha den som botten i en tårta.
Mycket jul i en tugga skulle man kunna säga att man får med denna enkla blondie. Jag valde att göra själva kakan utan vit choklad (vilket annars är vanligt i blondies) utan bara tillsätta chokladbitar till smeten. Den blir lite mindre sliskig då tycker jag. Men annars är ju vit choklad och saffran kompisar. Och lingon och mandel får gärna vara med och leka.
Du kan som sagt skära upp denna kakan i små kuber och servera som munsbitar på adventsbuffén, eller i lite större rutor och servera den ljummen med glass som en dessert.
Jag gräddade min i en 20 x 20 aluminiumform, den är så användbar. Jag har köpt min i USA, men här finns en liknande.
De rutor som jag inte vi åt upp stansade jag ut rundlar av och hade som botten i en annan bakelse. Du kan alltså använda denna botten som grund i en moussetårta eller liknande.
Vilde
Hei,
jeg lagde denne nå, men deigen var ekstremt tykk. Det var vanskelig å smøre den utover. Har jeg gjort noe feil, eller skal den være tykk?
Mvh,
Vilde
Emma Brink Rask
Den är ganska tjock men mer trögflytande än hård.
Maria
Går de att frysa?
Emma Brink Rask
Det går fint.
Kati
Låter så gott, jag tänkte prova. Men vad tror du om att byta ut lingonen mot tranbär? Och om man använder rund form, blir det lagom med standardstorleken runt 22 cm?
Emma Brink Rask
Hej! Ja men det går fint, både och.