Inspirerad av en julig prinsesstårta med mjuka saffransbottnar varvade med vaniljkräm och björnbärssylt. På toppen saffransmousse och italiensk maräng och runt om hela härligheten ett band av marsipan.
Jag gillar ju att göra varianter av prinsesstårtan även om jag vet att det är kontroversiellt. Men den här vintriga tårtan innehåller flera likheter med en prinsesstårta även den slutliga finishen kanske inte är helt lik.
Kolla gärna in min andra vintriga tårta med marsipanband, nämligen med apelsin och nougat.
Jag har gjort mjuka saftiga bottnar med saffran. Emellan dem har jag varvat egenkokt björnbärssylt och vaniljkräm som jag blandat upp med lite vispad grädde. Sen strök jag lite vispad grädde runt om tårtan. Ovanpå la jag några kupoler av saffransmousse för att hinta om att det är saffran i tårtan, och sedan spritsade jag italiensk maräng som jag brände av. Här kan du välja att spritsa grädde istället om du vill skippa ett moment.
Här har jag gjort en prinsesstårta med chokladbottnar, karamelliserad vaniljkräm och rutig marsipan.
Runt om tårtan satte jag ett marsipanband, jag tycker att det är så vackert! Jag använde mig av en ny kavel som jag köpt från By Ditte Julie i Danmark, som ger så väldigt fin vågad kant på marsipanen. Men du kan såklart bara skära med en pizzaslizer eller kniv.