Hittar du inte pumpa på burk, eller vill hellre göra egen? Så här enkelt är det!
Sen kan du bara lyfta av skalet.
Här kan du se en film på när jag gör pumpapuré på det här viset med butternut squash.
Copyright © 2o23 brinkenbakar.se
1 matpumpa, (alla sorter funkar, butternut scotch också)
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).
2. Dela pumpan på mitten och gröp ur kärnorna. Lägg halvorna med snittytan nedåt på ett bakplåtspapper på en plåt.
3. Baka i ca 45 minuter, längre om du har en superstor pumpa.
4. När du tar ut den ur ugnen ska du bara kunna lyfta av skalet, om du inte kan det, baka den lite längre.
5. Låt svalna och hacka sedan upp och mixa.
Sofia
Ungefär hur mycket puré blir det av en viss mängd pumpa? Jag skulle vilja prova men vill inte dras med puré tills jag kräks bara för att jag råkade köpa en för stor pumpa 😶
Emma Brink Rask
Det blir i stort sett lika mycket puré som pumpa. Räkna bort lite för skalet och kärnorna.
Tina
Hej idag ska jag testa ditt recept på pumpapaj. När jag gör egen puré brukar jag låta den bakade pumpan (inkråmet) ligga i ett durkslag och droppa av sig lite vätska innan jag använder den i bakning. Det är mycket vätska i särskilt en vanlig halloweenpumpa 🎃😊 Tack för massa härliga recept!