Så gör du egen pumpapuré

6 oktober, 2020

Hittar du inte pumpa på burk, eller vill hellre göra egen? Så här enkelt är det!

Sen kan du bara lyfta av skalet.

Här kan du se en film på när jag gör pumpapuré på det här viset med butternut squash. 

Pumpapuré

3.8/5(19)
Röster

Ingredienser:

1 matpumpa, (alla sorter funkar, butternut scotch också)

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

2. Dela pumpan på mitten och gröp ur kärnorna. Lägg halvorna med snittytan nedåt på ett bakplåtspapper på en plåt.

3. Baka i ca 45 minuter, längre om du har en superstor pumpa.

4. När du tar ut den ur ugnen ska du bara kunna lyfta av skalet, om du inte kan det, baka den lite längre.

5. Låt svalna och hacka sedan upp och mixa.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Ungefär hur mycket puré blir det av en viss mängd pumpa? Jag skulle vilja prova men vill inte dras med puré tills jag kräks bara för att jag råkade köpa en för stor pumpa 😶

    • A
      Emma Brink Rask

      Det blir i stort sett lika mycket puré som pumpa. Räkna bort lite för skalet och kärnorna.

  • Hej idag ska jag testa ditt recept på pumpapaj. När jag gör egen puré brukar jag låta den bakade pumpan (inkråmet) ligga i ett durkslag och droppa av sig lite vätska innan jag använder den i bakning. Det är mycket vätska i särskilt en vanlig halloweenpumpa 🎃😊 Tack för massa härliga recept!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg