Rulltårta med blåbär och lime

8 augusti, 2019

Saftig rulltårta med färska blåbär, lime och syrlig cream cheesefrosting.

Hurra, äntligen dags för Rulltårtans Dag igen! Och jag hade flera liter nyplockade blåbär som jag ville göra något skoj med innan jag stoppade dem i frysen.

Det blev en fluffig rulltårta som jag rullade i socker med blåbärspulver. Jag fyllde den med en god cream cheese- och limefyllning och massa med färska blåbär. Håhå , så gott!

Kolla in här om du är sugen på ett annat recept på rulltårta.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.

Rulltårta med blåbär och lime

3.9/5(16)
Röster
Portioner: 1 rulltårta i standardlångpanna

Ingredienser:

Tårtbotten

3 ägg

135 g socker (1,5 dl)

1 tsk vaniljpasta

120 g vetemjöl (2 dl)

0,5 dl rumstempererad mjölk

Fyllning

50 g rumsvarmt smör

80 g florsocker (1,25 dl)

Rivet skal och saften från en lime

150 g cream cheese

3 msk vispgrädde

2 dl färska blåbär

Instruktioner:

Tårtbotten

1. Sätt ugnen på 230 grader varmluft (250 grader vanlig ugn) och förbered en bakplåt med ett bakplåtspapper.

2. Vispa ägg, socker och vanilj i 3-4 minuter tills det är riktigt fluffigt.

3. Sikta ner och vänd runt mjölet.

4. Rör till sist ner mjölken och bred sedan ut smeten jämt över bakplåtspappret.

5. Grädda i ca 5 minuter och gör under tiden i ordning ett bakplåtspapper där du strör ut strösocker blandat med blåbärspulver.

6. När kakan är färdig lyfter du den i bakplåtspappret och vänder den upp och ner på det sockerfyllda bakplåtspappret. Lägg en bakhandduk över och rulla försiktigt ihop kakan och låt den svalna så.

Fyllning

1. Vispa smöret, sockret och limen tills det är krämigt.

2. Tillsätt kylskåpskall cream cheese och fortsätt vispa.

3. Häll till sist ner 3 msk vispgrädde och vispa i 30 sekunder till.

Bred ut frostingen på rulltårtan, strö på blåbären och snurra ihop. Låt vila i kylen i någon timme innan du skär upp den.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
4 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Fungerar det att använda frysta blåbär o isf vad bör jag tänka på /parera med då?

    • A
      Emma Brink Rask

      Nej, just här är det nog bäst med färska bär, är rädd att de frysta kommer att vätska sig för mycket. Men det går bra med amerikanska blåbär också.

  • Saknas det inte bakpulver i tårtbotten?

    • A
      Emma Brink Rask

      Nej, man behöver inte bakpulver i rulltårtebotten. Inte om man vispar ägg och socker ordentligt fluffigt. Jag har nästan aldrig det.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg