Knäckiga krispiga rullrån fyllda med enkel chokladgrädde.
En gammal klassiker som är mycket lättare att baka än det ser ut. Supergoda att äta som de är, men om man fyller dem med chokladgrädde så blir de nåt alldeles extra!
Copyright © 2o23 brinkenbakar.se
50 g smör
50 g råsocker (drygt 0,5 dl)
50 g ljus sirap (2,5 msk)
50 g vetemjöl (knappt 1 dl)
0,5 tsk ingefära
1 tsk pressad citronsaft
3 dl grädde
3 msk oboy
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn)
2. Smält smör, socker och sirap i en kastrull tills alla sockerkristaller har smält. Koka inte.
3. Blanda i mjöl, ingefära och citronsaft och blanda ihop.
4. Klicka ut ca 2 tsk i 4 klickar på en plåt och baka i ca 8 minuter, tills de fått lite färg.
5. Ta ut plåten, vänta i 30 sekunder och rulla sedan varje rån på skaftet på en träslev, (som du gärna oljat in lite med neutral olja). Se till att det har stelnat och lägg det sedan med skarven nedåt på en bricka. Gör om proceduren tills all smet är slut.
1. Blanda oboy i vispgrädden och vispa till en fast mousse. Spritsa från båda hållen i rullarna. Servera genast.