Rullrån med chokladgrädde

16 mars, 2019

Knäckiga krispiga rullrån fyllda med enkel chokladgrädde.

En gammal klassiker som är mycket lättare att baka än det ser ut. Supergoda att äta som de är, men om man fyller dem med chokladgrädde så blir de nåt alldeles extra!

Knäckiga rullrån med chokladgrädde

3.6/5(7)
Röster
Portioner: Ca 12-15 rullrån

Ingredienser:

Rullrån

50 g smör

50 g råsocker (drygt 0,5 dl)

50 g ljus sirap (2,5 msk)

50 g vetemjöl (knappt 1 dl)

0,5 tsk ingefära

1 tsk pressad citronsaft

Mjölkchokladgrädde

3 dl grädde

3 msk oboy

Instruktioner:

Rullrån

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn)

2. Smält smör, socker och sirap i en kastrull tills alla sockerkristaller har smält. Koka inte.

3. Blanda i mjöl, ingefära och citronsaft och blanda ihop.

4. Klicka ut ca 2 tsk i 4 klickar på en plåt och baka i ca 8 minuter, tills de fått lite färg.

5. Ta ut plåten, vänta i 30 sekunder och rulla sedan varje rån på skaftet på en träslev, (som du gärna oljat in lite med neutral olja). Se till att det har stelnat och lägg det sedan med skarven nedåt på en bricka. Gör om proceduren tills all smet är slut.

Mjölkchokladgrädde

1. Blanda oboy i vispgrädden och vispa till en fast mousse. Spritsa från båda hållen i rullarna. Servera genast.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg