Rosettkakor

10 november, 2018

RECEPT

Grunddeg Mördeg
Ca 25 kakor

3 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
125 gram kallt smör

1 dl hallonsylt (gärna en fast variant)

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig).
2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills det går ihop till en deg. Eller nyp ihop den för hand. Överarbeta inte.
3. Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca 1 timme.
4. Kavla ut degen och skär fyrkanter. Lägg ett par teskedar hallonsylt i mitten, vik ihop två hörn på mitten och tryck till lite.
5. Baka tills de får en fin gyllenbrun färg, ca 8-10 minuter.

 

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg