Romrussin är kanske den vuxnaste glassmak som finns, men den här är så ljuvligt krämig och god att det bara är att kapitulera.
Ja, kanske är det det ulitmata beviset på att jag är vuxen nu. Att jag verkligen tyckte om den här glassen. Jag är dock förtjust i mörk rom, det ska sägas. Russin är inte min favorit, men jag tolererar dem.
En sak att tänka på när man gör glass med sprit, om man använder riktig sprit och inte essens, är att alkoholen försvårar glassen att frysa. Socker har samma egenskap och därför måste man minska ner lite på sockret i glassen och också se till att inte hälla i sprit efter behag för då kan det bli så att glassen inte stelnar.
I det här receptet har jag både lite gelatin och glykos. Man kan utesluta en av dem, eller till och med båda. Det kommer inte att påverka smaken. Men de gör verkligen UNDERVERK för konsistensen och krämigheten på glassen, så är det bara.
Och, den här glassen rekommenderar jag att köra i någon slags glassmaskin. Det går inte att få till den rätta krämigheten annars, och glassen blir bara hård och kompakt.
Lotta
Hej
Jag funderar över varför glassmeten behöver stå i frysen över natten? Går det inte lika bra att köra den direkt i glassmaskinen? Jag har en väldigt bra maskin (Wilfa) som jag älskar och som brukar leverera 😃
Emma Brink Rask
Om du har en maskin med kompressor så måste den inte det. Men smeten ”mognar” också under några timmar i kylen, den blir krämigare och smakerna utvecklas.
Lotta
Ok. Då låter jag glassmeten bli ordentligt kall i kylen några timmar och sen kör jag den i glassmaskinen (som har kompressor).