Tänk att så mycket gott i en tugga kan vara så enkelt att baka! Men så är det, de här kakan svänger du ihop i ett nafs.
Jag valde att göra ganska tunna brownies och låta allt det götta på toppen ta för sig, men man kan absolut dubbla satsen brownies om man vill (tänk då på att öka tiden i ugnen något).
RECEPT
Bakad i en form som är 20×20 cm och ger 9 rejäla bitar
Rocky road brownies
140 gram smör
50 gram muscovadosocker
60 gram strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljpasta
45 gram kakao
0,5 tsk salt
100 gram vetemjöl
2 dl minimarschmallows
1 dl jordnötter
1 dl chokladknappar
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och klä en form (20×20) med bakplåtspapper.
2. Blanda smör, strösocker och muscovadosocker i en kastrull och värm tills smöret är helt smält. Du kan även göra det här steget i mikron om du vill.
3. När smör och socker är glansigt, tillsätt ett ägg i taget och vispa in i smeten. Vispa sedan tills smeten bleknar lite i färg. Tillsätt vaniljen.
4. Blanda kakao, salt och mjöl och vänd ner det i smeten.
5. Häll smeten i formen och baka i ca 20 minuter, smeten ska vara lite ”gungig”, men ändå ha satt sig.
6. Ta ut kakan, strö på marshmallows, jordnötter och chokladknappar och sätt in kakan i 5 minuter till, tills chokladen har smält något och marschmallowsen fått lite färg.
7. Ta ut kakan och skär den i fyrkanter när den svalnat.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.