Risgrynsgrötpannkakor

3 december, 2019

Pannkakor på risgrynsgröt är en perfekt frukost när det finns mycket gröt över från julen. Eller om du köpt färdig gröt bara för att du är sugen!

Har du gröt över från julen? Släng ihop de här smarriga frukostpannkakorna. Jag hade kanel i mina men du kan också ha exempelvis citronzest.

Risgrynsgrötpannkakor

4/5(17)
Röster
Portioner: Ca 6 pannkakor

Ingredienser:

1 ägg

30 g mjöl (0,5 dl)

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

1 tsk kanel

250 g kall risgrynsgröt

Smör att steka i

Instruktioner:

1. Blanda samman ägg, mjöl, bakpulver, vaniljpulver och kanel och vänd sedan ner gröten där i. Rör inte runt för mycket utan vänd bara samman.

2. Stek pannkakor i smör en panna på medel till hög värme tills de får fin färg och puffar upp sig.

3. Servera med vispad grädde och granatäpple.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Gjorde precis dessa pannkakor till fikan. Hela familjen tyckte att det var gott. Tack för receptet.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg