En krämig och god cheesecake med vitt vin och björnbär.
Ja men visst kan det låta lite konstigt, men det här är faktiskt riktigt gott. Det vita vinet i cheesecaken tillför en syra som verkligen gör cheesecaken en tjänst.
En krämig och god cheesecake med vitt vin och björnbär.
Ja men visst kan det låta lite konstigt, men det här är faktiskt riktigt gott. Det vita vinet i cheesecaken tillför en syra som verkligen gör cheesecaken en tjänst.
100 g digestive
50 g smör
50 g frusna björnbär
1 dl riesling
1,5 gelatinblad
60 g Riesling (som björnbären legat i)
125 g cream cheese
45 g socker (0,5 dl)
1 tsk vaniljpasta
1,5 dl grädde
150 g björnbär
45 g socker (0,5 dl)
50 g riesling
1 tsk vaniljpasta
1 gelatinblad
1. Smält smöret, mixa kexen och blanda samman. Tryck sedan ut i en form med löstagbar botten, eller silikonform, ca 16-18 cm i diameter.
1. Lägg björnbären i vinet och låt stå i 2-3 timmar.
1. Lägg gelatinbladen i riktigt med vatten i minst 10 minuter.
2. Vispa cream cheese, socker och vanilj i ca 5 minuter.
3. Vispa grädden lätt och ställ åt sidan.
4. Värm hälften av vinet till nästan kokpunkten och smält gelatinet där i. Blanda med resten av vinet och vispa ner i cream cheesen.
5. Vänd ner den vispade grädden och vänd till sist ner de marinerade björnbären. Fördela smeten i formen över kexbotten. Ställ in i kylen i 4-5 timmar, eller frysen om du bakar i en silikonform. Efter ca 1-2 timmar kan du hälla på gelén.
1. Lägg gelatinet i kallt vatten i minst 10 minuter.
2. Lägg björnbär, socker, riesling och vanilj i en kastrull och koka upp. Mixa med en stavmixer och sjud i några minuter. Sila sedan ner i en bunke och smält gelatinet där i. Låt gelén svalna något och häll sedan över kakan. Låt stå i kyl i minst 2-3 timmar.
3. Servera kakan kall.
Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!
6 reaktioner på ”Rieslingcheesecake med björnbär”
Hej! Vilken rolig idé med riesling i en cheesecake. Använde du en torr eller halvtorr riesling? Om du vill säga, exakt vilken riesling använde du? Ska definitivt testa på att baka denna nästa vecka😃
Du gör ett fantastiskt fint jobb med din blogg!
Tack! Det är en halvtorr för jag ville få in lite sötma också.
Hej!
Detta låter ju supergott, ska prova till helgen!
Är det cheesecake-smet du har spritsat uppe på kakan?
Den ser himmelsk ut!
Det är bara vispad grädde på toppen
Hej!
Om man lägger denna i frysen, hur länge måste den stå framme för att kunna serveras? Och kristalliseras inte gelén?
Ser supergod ut!
Den ska helst tina i kylen, 5-6 timmar. Ibland tappar gelén sin glans efter att den varit frusen. Jag brukar värma ytan försiktigt med en gasolbrännare så brukar den bli glansig igen.