En krämig och god cheesecake med vitt vin och björnbär.
Ja men visst kan det låta lite konstigt, men det här är faktiskt riktigt gott. Det vita vinet i cheesecaken tillför en syra som verkligen gör cheesecaken en tjänst.
Hos Söders gourmet hittar du en silikonform på 16 cm.
Sofia
Förra året gjorde jag Aperol spritz cheesecaken till svärmors födelsedag, son då var en riktig succe och hon har bakat den själv flera gånger sen dess!
I år blev det istället denna, som också blev väldigt uppskattad av samtliga vuxna i sällskapet! Då vi skulle frakta cheesecaken en bit i bil så valde jag att inte dekorera med grädde, utan valde istället att använda brinkens recept på vispad vanilj pannacotta. Pannacottan höll sig bra och smakade väldigt bra till! Var lite sugen på att testa att göra björnbärs pannacotta, men det får bli nästa gång!
Jonna
Hej!
Jag undrar ifall det är någon alkohol kvar i tårtan? Kram Jonna!
Emma Brink Rask
Ja, absolut. Den bakas ju inte så ingen alkohol försvinner utan den är kvar och ger smak till tårtan.
Mathilda
Hej!
Om man lägger denna i frysen, hur länge måste den stå framme för att kunna serveras? Och kristalliseras inte gelén?
Ser supergod ut!
Emma Brink Rask
Den ska helst tina i kylen, 5-6 timmar. Ibland tappar gelén sin glans efter att den varit frusen. Jag brukar värma ytan försiktigt med en gasolbrännare så brukar den bli glansig igen.
Tina
Hej!
Detta låter ju supergott, ska prova till helgen!
Är det cheesecake-smet du har spritsat uppe på kakan?
Den ser himmelsk ut!
emmabrink
Det är bara vispad grädde på toppen
Hannah Karlsson
Hej! Vilken rolig idé med riesling i en cheesecake. Använde du en torr eller halvtorr riesling? Om du vill säga, exakt vilken riesling använde du? Ska definitivt testa på att baka denna nästa vecka😃
Du gör ett fantastiskt fint jobb med din blogg!
Ulla
Är det spritsad grädde ovanpå tårtan??
Emma Brink Rask
Ja, det är vispad grädde.
emmabrink
Tack! Det är en halvtorr för jag ville få in lite sötma också.