En krämig och god cheesecake med vitt vin och björnbär.
Ja men visst kan det låta lite konstigt, men det här är faktiskt riktigt gott. Det vita vinet i cheesecaken tillför en syra som verkligen gör cheesecaken en tjänst.
Hos Söders gourmet hittar du en silikonform på 16 cm.
10 reaktioner på ”Rieslingcheesecake med björnbär”
Hej! Vilken rolig idé med riesling i en cheesecake. Använde du en torr eller halvtorr riesling? Om du vill säga, exakt vilken riesling använde du? Ska definitivt testa på att baka denna nästa vecka😃
Du gör ett fantastiskt fint jobb med din blogg!
Tack! Det är en halvtorr för jag ville få in lite sötma också.
Är det spritsad grädde ovanpå tårtan??
Ja, det är vispad grädde.
Hej!
Detta låter ju supergott, ska prova till helgen!
Är det cheesecake-smet du har spritsat uppe på kakan?
Den ser himmelsk ut!
Det är bara vispad grädde på toppen
Hej!
Om man lägger denna i frysen, hur länge måste den stå framme för att kunna serveras? Och kristalliseras inte gelén?
Ser supergod ut!
Den ska helst tina i kylen, 5-6 timmar. Ibland tappar gelén sin glans efter att den varit frusen. Jag brukar värma ytan försiktigt med en gasolbrännare så brukar den bli glansig igen.
Hej!
Jag undrar ifall det är någon alkohol kvar i tårtan? Kram Jonna!
Ja, absolut. Den bakas ju inte så ingen alkohol försvinner utan den är kvar och ger smak till tårtan.