Red Velvet-tårta till 4th of July

3 juli, 2018

red-velvet-4

Som jag nämnt är jag ju väldigt inspirerad av bakverk från USA. Jag hittar också mycket inspiration på Pinterest. Och där fick jag idén till den här tårtan. Jag har gjort tårtor med den här spritstekniken tidigare, men inte med stjärntyll, och det var en rolig idé med flaggan.

red velvet 2

Valet av tårta kändes ganska självklart, en Red Velvet såklart! Superamerikanskt det med, och med vacker röd färg. Red Velvet är en chokladtårta, men pastafärg ger den dess röda färg. Till Red Velvet har man en frosting av färskost. Jag gjorde samma som jag brukar göra till morotskaka, som innehåller smör också, detta för att få en frosting stabil nog att spritsa.

red-velvet-7

RECEPT

Tårtbotten
3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
0,5 dl filmjölk
ca en msk röd pastafärg

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
4. Blanda filmjölken med färgen
5. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt in dem.
6. Blanda sist ner filmjölken och rör försiktigt runt tills alls har blandats.
7. Fördela smeten i 3 formar, ca 15 cm i diameter.
8. Baka mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter, känn med en sticka att den är torr.
9. Låt bottnarna svalna helt.

red-velvet-1

Cream Cheese frosting
150 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
600 g kall cream cheese
Blå och röd pastafärg

1. Se till att smöret är mjukt, men inte för mjukt. Vispa det sedan i ca 3-4 minuter tills det blir helt vitt.
2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa i ca 1 minut till.
3. Tillsätt den kalla cream cheesen och vispa tills allt gått ihop till en fast frosting.
4. Bygg tårtan med frosting mellan bottnarna, bred också en tunt lager cream cheese runt om hela tårtan. Låt den sen stå i kyl i ca 15 minuter.
4. Dela upp resten av frostingen, ca 1 fjärdedel ska vara blå, en fjärdedel röd och hälften vit.
5. Fyll tre olika spritspåsar med tre olika tyllar (jag hade bara två av samma, så gjorde först den blå och sen den röda.)
6. Spritsa stjärnor och dra ut dem med en liten palett, fortsätt att göra så omlott tills hela tårtan är täckt.

red-velvet-3

 

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg