Red velvet-tårta med marängpynt

24 januari, 2024

Vad säger Be my Valentine som en naked red velvet toppad med piffiga rosa maränger med strössel? Nä, inget, jag tänkte väl det. 

Jag är så kluven till Red Velvet, för det är ju ingen smak. Det är ju rätt ärligt en rätt blek chokladtårta, med massa färg i. I och för sig en god frosting. Men å andra sidan så är den ju väldigt festlig ändå, speciellt för tillfällen som Alla hjärtans dag och andra högtidsdagar. Och en mjuk och saftig kaka med en god färskostfrosting kan man ju inte säga nej till.

Jag har gräddat bottnarna i tre formar som är 16 cm. Du kan grädda hela smeten i en form och sen dela, men då tar den längre tid i ugnen och du kommer nog inte att få ut lika tjocka bottnar.

Du kan också grädda hela smeten i en springform på 21-23 cm och sedan dela kakan i två bottnar.

Här hittar du receptet till de rosa marängerna >>

Här hittar du recept till fler bakverk med Red Velvet >>

Och här finns massor med mer inspiration till Alla hjärtans dag >>

Receptet är ursprungligen publicerat i min bok Tårtor & Smörgåstårtor.

Red velvet-tårta med marängpynt

3/5(2)
Röster
Portioner: Red velvet, naked cake, alla hjärtans dag

Ingredienser:

Tårtbotten

3 ägg

180 g socker (2 dl)

120 g vetemjöl (2 dl)

1 ½ tsk bakpulver

3 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

½ dl filmjölk

2 tsk vitvinsvinäger

1 msk vegetabilisk olja

1 tsk röd pastafärg

Frosting

300 g kylskålskall grädde (3 dl)

200 g kylskåpskall färskost

90 g florsocker (1 ½ dl)

1 tsk vaniljpasta

Instruktioner:

Tårtbotten

1. Sätt ugnen på 160° varmluft (175° vanlig ugn) och smörj tre formar, 16 cm i diameter, och klä med bakplåtspapper i botten och runt kanterna.

2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

3. Blanda filmjölken med vitvinsvinäger, olja och den röda färgen.

4. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt in dem. Vänd till sist ner filmjölksblandningen och rör försiktigt runt tills allt har blandats.

5. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, känn med en sticka. Bottnarna ska inte vara kladdiga men se till att inte överbaka dem, då blir de lätt torra.
Ta ut bottnarna och låt dem svalna någon minut i formarna, stjälp sedan upp och låt dem svalna helt.

Frosting

Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp tills du har en fluffig frosting. Häll frostingen på en spritspåse med en stor rund tyll.

Montera och dekorera

1. Lägg ena botten på ett fat. Spritsa stora bollar i en cirkel runt bottens ytterkant. Fyll på med frosting i mitten. Lägg på nästa botten och upprepa. Lägg på sista botten och spritsa bollar runt om och på hela botten.

2. Lägg på maränger i en hög.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg