Vad säger Be my Valentine som en naked red velvet toppad med piffiga rosa maränger med strössel? Nä, inget, jag tänkte väl det.
Jag är så kluven till Red Velvet, för det är ju ingen smak. Det är ju rätt ärligt en rätt blek chokladtårta, med massa färg i. I och för sig en god frosting. Men å andra sidan så är den ju väldigt festlig ändå, speciellt för tillfällen som Alla hjärtans dag och andra högtidsdagar. Och en mjuk och saftig kaka med en god färskostfrosting kan man ju inte säga nej till.
Jag har gräddat bottnarna i tre formar som är 16 cm. Du kan grädda hela smeten i en form och sen dela, men då tar den längre tid i ugnen och du kommer nog inte att få ut lika tjocka bottnar.
Du kan också grädda hela smeten i en springform på 21-23 cm och sedan dela kakan i två bottnar.
Här hittar du receptet till de rosa marängerna >>
Här hittar du recept till fler bakverk med Red Velvet >>
Och här finns massor med mer inspiration till Alla hjärtans dag >>
Receptet är ursprungligen publicerat i min bok Tårtor & Smörgåstårtor.