Jag har gått och lurat ett tag på att göra en pannkakstårta med red velvet. Jag gjorde en pannkakstårta med Nutella för ett tag sen och den var så sjukt god. Tanken var att denna skulle bli lite mer klarröd än vad den blev. Det är lite kakao i smeten, och jag tog nog lite för mycket så den röda färgen hade liksom aldrig en chans mot den bruna. Jag har dragit ner lite på kakaon i detta receptet så förhoppningsvis blir er pannkakstårta lite mer röd.
Annars har jag varit temat ”red velvet” trogen. Det är alltså en hint av chokladsmak i smeten och frostingen är med cream cheese och grädde. För att pannkakorna ska förbli röda när man steker dem och inte få för mycket färg så stekte jag dem på lägre värme än vad jag skulle gjort med vanliga pannkakor.
RECEPT
Min panna är ca 22 cm och jag fick ut ca 15 pannkakor, och använde knappt en deciliter smet till varje lagg.
Pannkakor
100 gram socker
190 gram mjöl
10 gram kakao
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
5 ägg
100 gram smör
5 dl mjölk
Röd pastafärg eller karamellfärg.
1. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
2. Vispa ihop äggen lätt i en annan skål och vispa sedan ner dem för hand i de torra ingredienserna.
3. Smält smöret och vispa ner det i smeten.
4. Vispa till sist ner mjölken lite i taget tills du har en jämn smet.
5. Låt smeten vila i kylen i ca 30 minuter.
6. Stek pannkakor och lägg på en tallrik, täck dem sedan med plastfolie och låt dem svalna helt i kylen.
Fyllning (var noga med att grädde och cream cheese är riktigt kallt)
300 gram cream cheese
160 gram florsocker
1 tsk vaniljpulver
4 dl kall grädde
1. Rör samman alla ingredienser och vispa sedan tills du har en fluffig frosting. Bred ut ca 0,5 dl mellan varje pannkaka och lägg samman tårtan. Låt den sen stå och sätta sig i kylen i ett par timmar innan du skär i den. Dekorera gärna med överbliven frosting. Jag gjorde den först, men det blev så fult att jag skrapade av det igen. Du har säkert mer tur!