Red Velvet cupcakes

24 september, 2018

Red Velvet har tagit Sverige med storm efter att länge varit populärt i USA. Det är ju egentligen inte så mycket en smak som ett vackert uttryck på bakverk. Saftig knallröd chokladkaka möter vit syrlig cream cheesefrosting, och varianterna är oändliga.

Om du vill spritsa blommorna på bilden, använd en liten kronbladstyll, ex wilton 104. Färga en liten del av frostingen röd och bred tunt längs kanten på spritspåsen, fyll sedan på med den vita frostingen och spritsa blommor på cupcakesen.

Till den här varianten spritsade jag en krans med löv med tyllen Wilton 104 och sedan en liten ros med tyllen Witlon 1M.

Red Velvet cupcakes

4.4/5(44)
Röster
Portioner: 12 st

Ingredienser:

Red Velvet muffins

3 ägg

180 g strösocker (2 dl)

120 g mjöl (2 dl)

1,5 tsk bakpulver

3 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

0,5 dl filmjölk

2 tsk vitvinsvinäger

1 msk vegetabilisk olja

Ca 0,5 tsk röd pastafärg (Här får man prova sig fram. Det är svårt att få den riktigt röda färgen av karamellfärg på flaska, bättre med pastafärg)

Frosting

100 gram rumsvarmt smör

90 g florsocker (1,5 dl)

1 tsk vaniljsocker

200 gram kylskåpskall cream cheese

(Lite röd pastafärg om man vill spritsa blommorna som på bilden.)

Instruktioner:

Red Velvet Muffins

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn) och sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt.

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

4. Blanda filmjölken med vitvinsvinäger, olja och den röda färgen.

5. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt in dem.

6. Vänd till sist ner filmjölks-blandingen och rör försiktigt runt tills alls har blandats.

7. Fördela smeten i muffinsformarna, max tre fjärdedels fullt.

8. Baka mitt i ugnen i ca 10-12 minuter, känn med en sticka. Den ska inte vara kladdig men se till att inte överbaka dem då blir de lätt torra.

9. Ta ut muffinsen, ta upp dem från muffinsplåten och låt dem svalna på ett galler eller på en skärbräda.

Frosting

1. Vispa smöret till det blir vitt och fluffigt, minst 3-4 minuter.

2. Häll i florsocker och vaniljsocker och vispa i nån minut till.

3. Tillsätt den kylskåpskalla cream cheesen och vispa tills du har en krämig frosting.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg