Råkräm – rårörd vaniljsås

16 oktober, 2018

Råkräm, eller rårörd vaniljsås är så mycket enklare än man tror. Och när man väl har ätit vaniljsås på det här sättet så kommer du aldrig vilja äta köpt vaniljsås igen.
 

För ett tag sen köpte jag sån där färdig vaniljsås, inte pulver, men vaniljvisp som man bara ska vispa. Och jag kunde typ inte äta den, den smakade inte så gott och nästan lite kemiskt. Då inser man hur värt det är att göra egen. Den här tar på allvar bara minuter att vispa ihop och smakar såååå gott. Man vill bara ät den med sked.

Du kan förbereda den och ha den färdig i kylen i några timmar innan servering. Men den kanske måste vispas runt lite i. Om den står längre än så tappar den sin fluffighet och blir lite rinnig.

Jag använder gärna vaniljpasta, för det är enkelt och gott. Du kan använda vaniljstång, skrapa då ur den och vispa samman fröna med ägg och socker. Eller så kan du använda vaniljpulver, men du får då en lite grå ton på din råkräm.

Du kan justera konsistensen på råkrämen genom hur mycket du vispar grädden. Om du vispar grädden ganska fast får du en fluffig kräm, medan om du bara vispar grädden lätt får du en mer rinnande, men ändå krämig, sås.

Råkräm

3.7/5(91)
Röster

Ingredienser:

3 äggulor

30 g florsocker (0,5 dl)

2 tsk vaniljpasta (eller en vaniljstång)

3 dl vispgrädde

Instruktioner:

1. Vispa äggulor, florsocker och vanilj vitt och fluffigt.

2. Vispa grädden lättvispat, det ska bli märken efter vispen men inte mer än så.

3. Vänd ihop grädde och äggvisp och rör om till en fluffig vaniljsås.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg