Råkräm, eller rårörd vaniljsås är så mycket enklare än man tror. Och när man väl har ätit vaniljsås på det här sättet så kommer du aldrig vilja äta köpt vaniljsås igen.
För ett tag sen köpte jag sån där färdig vaniljsås, inte pulver, men vaniljvisp som man bara ska vispa. Och jag kunde typ inte äta den, den smakade inte så gott och nästan lite kemiskt. Då inser man hur värt det är att göra egen. Den här tar på allvar bara minuter att vispa ihop och smakar såååå gott. Man vill bara ät den med sked.
Du kan förbereda den och ha den färdig i kylen i några timmar innan servering. Men den kanske måste vispas runt lite i. Om den står längre än så tappar den sin fluffighet och blir lite rinnig.
Jag använder gärna vaniljpasta, för det är enkelt och gott. Du kan använda vaniljstång, skrapa då ur den och vispa samman fröna med ägg och socker. Eller så kan du använda vaniljpulver, men du får då en lite grå ton på din råkräm.
Du kan justera konsistensen på råkrämen genom hur mycket du vispar grädden. Om du vispar grädden ganska fast får du en fluffig kräm, medan om du bara vispar grädden lätt får du en mer rinnande, men ändå krämig, sås.