Rårörd vaniljsås

16 oktober, 2018

För ett tag sen köpte jag sån där färdig vaniljsås, inte pulver, men vaniljvisp som man bara ska vispa. Och jag kunde typ inte äta den, den smakade inte så gott och nästan lite kemiskt. Då inser man hur värt det är att göra egen. Den här tar på allvar bara minuter att vispa ihop och smakar såååå gott. Man vill bara ät den med sked.

RECEPT

Rårörd vaniljsås
3 äggulor
0,5 dl socker
2 tsk vaniljpasta (eller en vaniljstång)
3 dl grädde

1. Vispa äggulor, socker och vanilj vitt och fluffigt.
2. Vispa grädden lättvispat, det ska bli märken efter vispen men inte mer än så.
3. Vänd ihop grädde och äggvisp och rör om till en fluffig vaniljsås.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg