Ljuvligt seg vaniljkola och chokladtryffel i ett effektfullt skal av ljus och mörk mördeg.
Jag hade mördeg över i två olika färger, det räckte inte riktigt till ett helt nytt skal, så jag började fundera på om jag kanske kunde kombinera de båda. Och det kunde jag! Jag tycker själv att det blev väldigt effektfullt.
Det blev också två variationer av dekoration på pajerna. Jag hade en idé om att göra som ett pussel, smälta och kavla ut choklad (jag använde den nya rubychokladen) mellan två bakplåtspapper och låta den stelna och sen göra ett pussel. Men jag var lite väl ivrig och la på chokladen innan tryffeln på pajen stelnat helt, så den smält lite, inte så fint. Får testa igen!
Jag fyllde pajerna med kola, gjorde min vanliga kolasås men kokade den lite längre så att den inte skulle bli så rinning, och sen en go chokladtryffel på toppen. För man går liksom aldrig vilse med kola och choklad!
Förresten, om ni undrar över pajformarna. Jag bakar de här typen av tarter i perforerade pajringar. De finns att köpa i olika storlekar hos Bakers.
Jag gjorde två små pajer, de här är nog bara 15 cm i diameter, receptet är dock anpassar för en paj som är 20 cm. Pajen är ganska mäktig, man orkar inte äta en jättebit. Servera gärna med lite lättvispad grädde till.
Jennie
Hej! Det står vaniljkola men kan inte se att det är vanilj i receptet på salt kolasåsen?
Molly
Hej! Vilken typ av glukos använder du? Kan jag använda glukossirap?
emmabrink
Japp, glykos och glykossirap är samma sak.