Randiga maränger

9 februari, 2023

maräng-randig-1

Så vackert med randiga maränger och mycket enklare än man kan tro.

Vanliga franska maränger är lite av en akilleshäl för mig.  Så fort jag försöker göra en mindre sats så misslyckas jag nästan alltid och smeten blir rinnig och helt omöjligt att spritsa fint.

Till de här marängerna testade jag ett nytt recept som funkade väldigt bra! Det innehåller både vanligt socker och florsocker, där man vänder i florsockret på slutet.

Jag älskar effekten av att tillsätta lite färg till marängerna. Här är det bara fantasin som sätter gränserna för allt man kan hitta på. Här har jag helt enkelt dragit linjer med färg på insidan av spritspåsen. Där tyllen möter plasten börjar jag dra en linje rakt upp till ungefär halva spritspåsen. Jag använder pastafärg och en lång grillpinne i trä. Sen är det bara att hälla i marängsmeten. För att man inte ska smeta ut alla linjer innan man ens fått ner marängsmeten ordentligt kan man ta det säkra för det osäkra och lägga marängsmeten i en annan spritspåse och spritsa ner den i den påsen som man förberett med färg. Och sen är det bara att spritsa.

Man kan variera och dra linjer i olika färger, man kan göra dem olika tjocka. Man kan också färga en liten del av marängsmeten helt och smeta runt längs kanterna på spritspåsen innan man häller i den ofärgade smeten för en annan typ av färgeffekt. Vill man till de här rödrandiga marängerna så kan man också tillsätta lite pepparmintsolja och vips så har du polkamaränger!

maräng-randig-2

maräng-randig-3

Randiga maränger

3.8/5(29)
Röster
Portioner: 50-60 maränger beroende på storlek

Ingredienser:

Instruktioner:

Gör som ovan beskrivet för att få till de röda ränderna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg