Randig tigerkladdkaka

22 maj, 2023

tigerkladdkaka

En kladdkaka med både vit och mörk choklad, när du inte kan bestämma dig. Eller bara vill imponera på någon med en randig kaka.

tigerkladdkaka

tigerkladdkaka

Det kan ju tyckas se avancerat ut men det är det verkligen inte. Enklast är dock om du häller smeten på varsin spritspåse (eller plastpåse) innan du fyller formen, men det går säkert också att bara göra med sked, men kladdigare och svårare att få helt runda linjer.

tigerkladdkaka

Här hittar du recept på klassis tigerkaka och här finns en randig cheesecake.

tigerkladdkaka

tigerkladdkaka

Tigerkladdkaka

3.6/5(32)
Röster
Portioner: 8 bitar

Ingredienser:

Mörk smet

80 g smör

80 g mörk choklad

90 g socker ( 1 dl)

2 ägg

30 g vetemjöl (1/2 dl)

Ljus smet

80 g smör

100 g vit choklad

70 g socker (3/4 dl)

2 ägg

30 g vetemjöl (1/2 dl)

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader över- undervärme) och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.

2. Gör på detta sätt med de båda smetarna, antingen i varsin kastrull eller efter varandra.

3. Smält smöret och smält sedan chokladen där i.

4. Rör ner sockret och sedan äggen, vispa inte utan bara rör. Rör till sist ner salt och mjöl och rör om till en jämn smet.

5. Häll upp smeten i två olika spritspåsar och spritsa ut i mitten på formen med den ena smeten. Ta sedan den andra smeten och spritsa mitt i den du just spritsat. Du ser att smeten flyter ut när du gör detta. Fortsätt så tills du använt allt smet.

6. Grädda i ca 15-20 minuter tills du ser att kakan satt sig i kanterna och är lite gungig i mitten men bakad på ytan.

7. Låt kakan sätta sig i minst 1 timme i rumstemperatur innan du skär upp den.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Torill Funderud

    Hvor mye salt skal det være i Tigerkladdkaka? Det står ikke noe om salt i oppskriften, bare under instruksjonene.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg