Syrliga rabarber i ett sprött pajskal toppad med en krämig bavarois av vit choklad. Jag lovar att varje tugga får det att dansa i munnen.
Ojoj, det här blev så gott! Jag hittade en påse rabarber i frysen, och frysta rabarber kan man inte göra så mycket fina bakverk med, utan mest paj, kräm eller saft. Men jag gjorde en krämig kompott/sylt och la i ett sprött pajskal. Jag slängde ner några frusna hallon också, jag brukar göra det för att få en finare röd färg.
På toppen finns en vit chokladbavarois som jag stöpt och frusit i en silikonform och sedan lagt på pajen. Både pajformen och silikomformen kommer från det danska märket By Ditte Julie, som dessvärre bara kan köpas i Danmark.
Vad är en bavarois då? Jo men det är som en vaniljkräm som man sedan vänder ihop med vispad grädde till en krämig mousse. Jag hade också vit choklad i vilket gav den en helt vansinnigt sammetslen konsistens.
Kristin
Till hur många personer räcker tårtan till?
Emma Brink Rask
Hej!
6-8 personer, som du ser under ”portioner” längst upp i recpetet. 🙂
Onv
Om man inte har en likadan pajform som din på bilden utan endast olika rundformade, vilken diameter på pajformen borde man välja i så fall?
Emma Brink Rask
Då skulle jag välja en som är mellan 16-28 cm.
Josefine
Jag undrar hur lös bavaroisen är innan den stelnat? Går den att spritsa över rabarberfyllningen om man inte har någon bra form att gjuta den i? 😊
Emma Brink Rask
Den är som en flytande lätt vispad grädde, så den är inte spritsbar.