Underbar rabarberpaj där pajskalet är gjort av samma deg som kolasnittar.
Minns ni när jag bakade en äppelpaj och gjorde pajskalet av samma deg som jag gör kolakakor? Det var såklart en given hit! Nu ville jag testa det med rabarberpaj och det blev naturligtvis vansinnigt gott! Jag har även lite ingefära i degen vilket gifter sig enormt bra med rabarber.
Den här degen har lite mer socker i sig än vanlig mördeg, (hallå, varför tror du att den är så god?), vilket gör att den kan vara lite svårare att kavla och hantera. Man måste såklart inte kavla den, man kan trycka ut den i formen, och sen bara lägga fläckvis med deg på toppen. Lika gott!! Väljer man att kavla är det enklast att göra mellan två bakplåtspapper.
Sanna
Hittade hit av en slump men tack för magiskt recept! 😀
Emma Brink Rask
Härligt, tack!
Anna
Det står 2,5 dl mjöl och sedan 180g (är väl 3 dl?!) Vilket gäller? Tänkte baka en blåbärspaj, nu när de små raringarna äntligen börjar mogna 🙂
Emma Brink Rask
Det ska vara 150 g mjöl
Ida
Hej!
Kan man använda farinsocker istället? Har inget muscovadosocker😅
Emma Brink Rask
Absolut!
Lena
Hej
Kan man byta ut rabarbern till ngn annan frukt?
Emma Brink Rask
Absolut! Om det är väldigt vattniga bär så det behövas lite stärkelse i form av maizena eller potatismjöl.
Nate
Hemma hos mig blev pajen inte alls färdiggräddad när jag följde de gradantal och den tid som står angiven i receptet.. ska man höja gradantaket eller låta den stå längre än 30 min i ugnen ??
Emma Brink Rask
Då är inte din ugn lika effektiv som min, då måste du låta den stå inne längre. Alla ugnar är olika.
Vernesa
Stämmer temperaturen i receptet, 125 grader?
Emma Brink Rask
Det stämmer som det står. 175 grader först, sen efter 10 minuter sänker man till 125 och bakar klart.