Världens godaste hemlagade rabarbermarmelad på 5 minuter!
Jag fick en knippe späda rabarberstjälkar av min syster, som har en liten planta i sin trädgård. Jag hade redan bakat ganska många grejer med rabarber och funderade på vad jag kunde göra med dem. Och sen slog det mig – marmelad!
Jag har aldrig kokat marmelad förut men föreställde mig att det skulle vara svårt och tidskrävande, men hallå! Det tog 5 minuter. På riktigt, 5 minuter.
Jag slängde i 4 frusna hallon för att få en mer intensiv röd färg på marmeladen, det gör du som du vill!
Catriina
Om man inte har vaniljapasta eller pulver, kan man använda vaniljsocker eller kommer det bli pannkaka?
Anita
Hej på dig ☺️ Jag undrar om jag kan använda citron på flaska isf lime och om det går, hur mycket. (så lite som möjligt)
Är väldigt känslig för smaken citron/lime tycker inte om den alls,
Kram Anita
Carin
Med syltsocker håller marmeladen flera månader i kylen, även om burken har öppnats. Dock under förutsättning att man inte stoppar fingrarna i marmeladen eller låter den stå i rumstemperatur i flera timmar. Syltsockret innehåller konserveringsmedel. Har kokat mycket sylt/marmelad under årens lopp och aldrig haft problem med att den blivit dålig.
Matilda
Tripplade receptet och hade i 2-300 g hallon och något mer socker för att väga upp för syran. Hallon och rabarber blev en väldigt god kombo, hade inte testat det tidigare.
Lisa
Går den bra att frysa in, för längre hållbarhet?
Emma Brink Rask
Sjävlklart!
Kajsa
Har du kvar skalet?
Emma Brink Rask
Ja, om det inte är allt för träigt.
Olivia
Funkar det med frysta rabarber? Älskar din blogg ❤️
Emma Brink Rask
Yes, det funkar med frysta.