Rabarberkaka med kardemumma, kokos och pistagekräm

5 maj, 2023

Rabarberkaka med pistagekräm

En saftig kaka smaksatt med kardemumma toppas med rabarber, kokosflingor och pistagekräm. En försommarfest i varje tugga!

Rabarberkaka med pistagekräm

Jag hittade en burk pistagekräm som jag köpte i Milano i maj i förra året och den höll på att gå ut. Då tog jag ett sista minutenbeslut att klicka ut den ovanpå den här mjuka kakan med rabarber. Det behövde jag inte ångra. Hur gott som helst!

Rabarberkaka med pistagekräm

Numera måste man ju inte åka till Italien för att få tag i pistagekräm. Det finns i många välsorterade matbutiker och är annars lätt att köpa online. (eller göra själv för all de, på samma sätt som du gör mandelmassa)

Rabarberkaka med pistagekräm

Inte mycket krångel med denna kaka. Min form är 23 x 29 cm, och kakan blir ganska tunn, så du kan absolut göra denna i en mindre form med samma recept. Vill du göra den i en större långpanna så skulle jag rekommendera att dubbla receptet. Smeten är väldigt tjock, det ska vara så, det blir ändå en väldigt saftig kaka.

Rabarberkaka med pistagekräm

Rabarberkaka med pistagekräm

Rabarberkaka med kardemumma, kokos och pistagekräm

3.3/5(18)
Röster
Portioner: 18 bitar

Ingredienser:

100 g rumsvarmt smör

135 g strösocker (1,5 dl)

1 ägg

180 g vetemjöl (3 dl)

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 tsk malen kardemumma (helst nymalen eller mortlad)

2 dl yoghurt eller filmjölk

150 g rabarber

1 dl kokosflingor

1,5 dl pistagekräm

0,5 dl råsocker

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 190 grader varmluft (210 grader vanlig ugn). Förbered en plåt eller form (ca 23×29 cm) med bakplåtspapper.

2. Vispa smör och socker 2-3 minuter. Tillsätt ägget och vispa i någon minut till.

3. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och rör ner i smeten. Vänd sedan ner yoghurten.

4. Bred ut smeten i plåten. Klicka ut pistagekrämen och strö över rabarberbitar, kokos och råsocker. Grädda i ca 18-20 minuter tills en sticka kommer ut torr och kakan har fått färg. Låt svalna och skär sedan upp i rutor.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg