En saftig kaka smaksatt med kardemumma toppas med rabarber, kokosflingor och pistagekräm. En försommarfest i varje tugga!
Jag hittade en burk pistagekräm som jag köpte i Milano i maj i förra året och den höll på att gå ut. Då tog jag ett sista minutenbeslut att klicka ut den ovanpå den här mjuka kakan med rabarber. Det behövde jag inte ångra. Hur gott som helst!
Numera måste man ju inte åka till Italien för att få tag i pistagekräm. Det finns i många välsorterade matbutiker och är annars lätt att köpa online. (eller göra själv för all de, på samma sätt som du gör mandelmassa)
Inte mycket krångel med denna kaka. Min form är 23 x 29 cm, och kakan blir ganska tunn, så du kan absolut göra denna i en mindre form med samma recept. Vill du göra den i en större långpanna så skulle jag rekommendera att dubbla receptet. Smeten är väldigt tjock, det ska vara så, det blir ändå en väldigt saftig kaka.