Orimligt goda små mjuka kakor med mandelmjöl, brynt smör och rabarber. Toppade med salta mandlar för extra crunch och balans.
Det här receptet har jag gjort i olika varianter. Som muffins, som tårta och som minikakor. Grundreceptet kommer ursprungligen från Mattias Dahlgrens rågbrödsbageri Green Rabbit och det är en variant av financers. Det brynta smöret och mandelmjölet gör det till en så saftig kaka och sedan måste man nästan addera nåt ganska salt för rätt balans. Drömgott!
Jag gjorde mina i mandelmusselformar, det funkade bra, men de måste penslas ordentligt med smält smör först. Du kan också göra dem i en muffinsplåt eller i vanliga muffinsformar.
De blir mjuka i mitten och lite segknapriga runt kanterna. Så vansinnigt gott!
Petra
Hej !
Tror du det fungerar att frysa in dessa? Eller försvinner det för mycket av krispigheten och segheten då?
Tack för en superblogg!
Emma Brink Rask
Det funkar!
Sara
Hej! Kan man göra dessa glutenfria och byta ut vetemjöl mot exempelvis potatismjöl?
Emma Brink Rask
Det vet jag dessvärre inte, har inte testat. Men prova gärna och berätta hur det går!