Mjuka cookies med syrliga bitar av rabarber, söt vit choklad och kryddig kardemumma. Ljuvligt var ordet!
Mina bästa chocolate chip cookies är åt det segknapriga hållet. De här är däremot mer mjuksega. I USA är det mjuka chocolate chip cookiesen väldigt poppis. Jag proppade de här fulla med rabarber, vit choklad och kardemumma. De bakas på 30 minuter och är bara så goda!
Jag valde de röda delarna av rabarbern, jag tycker att det blir finast så. Bitarna är skurna i ca 0,5-1 cm stora tärningar och. de kan man slänga ner i smeten som de är, de blir så mjuka och syrliga i kakan när den är bakad.
Sanna
Hej Emma, använder du mörkt eller ljust muscovadosocker i det här receptet?
Emma Brink Rask
Hej! Ljust!
Sandra Säiner
Ser såå smarrigt ut! Tror du man kan byta ut vetemjölet rakt av mot glutenfritt mjöl? Sonen är glutenintolerant.
Tack för många fina recept 🙂
Emma Brink Rask
Det borde funka.
Emma
Hej!
Provbakade kakorna ikväll, så goda!
Hur förvarar man kakorna bäst? 😊
Tack för en superblogg! 😄
Emma Brink Rask
Kul! De blir mjuka snabbt så de kan ligga framme på ett fat bara. Eller i en tät burk, men då mjuknar de snabbare.
Emma
Okej, tack!
Funderade på om man bör ha dem i kylen eller rumstemp?
Hur länge håller de?
Tänkte om kan frysa några om man inte äter upp alla inom några dagar?
Edit
Jättegoda! Hade ingen vit choklad men använde mörk istället. Har nog tänkt att mörkchoklad och rabarber inte fungerar ihop men blev superbra. Tog rejält med havssalt i också, tror det hjälpte till att binda ihop hela smakbilden. Vad tänker du om mörkchoklad och rabarber?
Emma Brink Rask
Intressant! Jag har aldrig provat.
Linda Boman
Stämmer det att det ska vara 1 tsk salt i?
Emma Brink Rask
Japp!
Gabriella Eriksson Cabrera
I ingredienslistan står det 2 ägg men i beskrivningen står det ”tillsätt ägget”, vilket stämmer? Ser ljuvliga ut 😋