Rabarbercookies med vit choklad och kardemumma

6 maj, 2020

Mjuka cookies med syrliga bitar av rabarber, söt vit choklad och kryddig kardemumma. Ljuvligt var ordet!

Mina bästa chocolate chip cookies är åt det segknapriga hållet. De här är däremot mer mjuksega. I USA är det mjuka chocolate chip cookiesen väldigt poppis. Jag proppade de här fulla med rabarber, vit choklad och kardemumma. De bakas på 30 minuter och är bara så goda!

Jag valde de röda delarna av rabarbern, jag tycker att det blir finast så. Bitarna är skurna i ca 0,5-1 cm stora tärningar och. de kan man slänga ner i smeten som de är, de blir så mjuka och syrliga i kakan när den är bakad.

Rabarbercookies med vit choklad och kardemumma

3.6/5(133)
Röster
Portioner: 25 kakor

Ingredienser:

150 g rumstempererat smör

110 g strösocker (1,25 dl)

110 g muscovadosocker (1, 4 dl)

2 rumstempererade ägg

1 tsk vaniljpasta

300 g vetemjöl (5 dl)

1 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 tsk kardemumma

150 g vita chokladchips eller hackad choklad

150 g rabarber hackad i ca 0,5-1 cm bitar

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn)

2. Vispa smör och sockersorterna i 2-3 minuter.  Tillsätt äggen, vaniljpastan och kardemumman och rör ner det. Vispa inte.

3. Vänd ner de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Vänd ner rabarber och vit choklad.

4. Klicka ut ca 9 kakor åt gången på en plåt. Ca 1,5-2 msk stora. Baka i 9-10 minuter tills de fått fin färg.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
12 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej Emma, använder du mörkt eller ljust muscovadosocker i det här receptet?

  • Sandra Säiner

    Ser såå smarrigt ut! Tror du man kan byta ut vetemjölet rakt av mot glutenfritt mjöl? Sonen är glutenintolerant.
    Tack för många fina recept 🙂

  • Hej!
    Provbakade kakorna ikväll, så goda!
    Hur förvarar man kakorna bäst? 😊
    Tack för en superblogg! 😄

    • A
      Emma Brink Rask

      Kul! De blir mjuka snabbt så de kan ligga framme på ett fat bara. Eller i en tät burk, men då mjuknar de snabbare.

      • Okej, tack!
        Funderade på om man bör ha dem i kylen eller rumstemp?
        Hur länge håller de?
        Tänkte om kan frysa några om man inte äter upp alla inom några dagar?

  • Jättegoda! Hade ingen vit choklad men använde mörk istället. Har nog tänkt att mörkchoklad och rabarber inte fungerar ihop men blev superbra. Tog rejält med havssalt i också, tror det hjälpte till att binda ihop hela smakbilden. Vad tänker du om mörkchoklad och rabarber?

  • Linda Boman

    Stämmer det att det ska vara 1 tsk salt i?

  • Gabriella Eriksson Cabrera

    I ingredienslistan står det 2 ägg men i beskrivningen står det ”tillsätt ägget”, vilket stämmer? Ser ljuvliga ut 😋

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg