Rabarberconsommé med vaniljpannacotta

24 maj, 2020

En ljuvligt syrlig rabarbersoppa med krämig vaniljpannacotta och pocherade rabarber.

När jag pocherade rabarber häromdagen så insåg jag att vätskan som rabarbern sjudit i var magiskt god. Så då blev den en dessert där den får spela huvudrollen. Men en krämig pannacotta och såklart några pocherade rabarber.

Jag har dekorerat med mördegskex, oxalis, finhackade pistagenötter och vita chokladkulor från Valrhona.

Rabarbersoppa med vaniljpannacotta

4.1/5(8)
Röster
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:

Rabarberconsommé

4 stjälkar rabarber (gärna så röda du kan hitta)

4 dl vatten

1,5 dl strösocker

saften från 1 citron

2 tsk vaniljpasta

Vaniljpannacotta

2 gelatinblad

5 dl vispgrädde

45 g strösocker (0,5 dl)

2 tsk vaniljpasta

Dekor

Vita chokladpärlor från Valrhona

Oxalis

finhackade pistagenötter

Instruktioner:

Rabarberconsommé

1. Koka upp vatten, socker, citron och vanilj i en vid kastrull eller panna.

2. Skär rabarbern i bitar om ca 7-8 cm och lägg ned dem i kastrullen. Låt sjuda i 5 minuter och ställ sedan åt sidan för att svalna.

3. Plocka upp rabarbern och lägg den på ett bakplåtspapper. Spara till dekoration.

4. Häll över consommén i en skål och ställ in i kylen.

Vaniljpannacotta

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter.

2. Koka upp grädden, vaniljen och sockret, smält gelatinet där i. Häll upp pannacottan i formar, gärna silikonformar. Ställ in i frysen och låt bli helt genomfrusna.

Vid servering

1. Ta loss pannacottan och lägg dem en och en i mitten av en djup desserttallrik. Låt dem stå framme i rumstemperatur i ca 1 timme.

2. Häll rabarberconsommén runt om. Lägg på några rabarberbitar och dekorera som du önskar.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg