Krispigt skal och kryddig fyllning med pumpa och kondenserad mjölk. Den klassiska desserten för Halloween och Thanksgiving.
Jag älskar verkligen pumpakaka. Men pumpapajen har inte riktigt lyckats charma mig på samma sätt. Jag åt den för första gången när jag bodde i USA, men det är något med konsistensen som inte riktigt går hem hos mig. Det här receptet är mitt tredje försök att återskapa en pumpapaj som faktiskt är god. Och yes! Här har vi den. Gjord med kondeserad mjölk och extra mixning av smeten är nyckeln. Man vill inte att den ska bli grynig.
Nej, pumpapaj kommer nog aldrig att vara topp 5 av mina desserter när jag får välja. Men ska jag äta den, då ska den vara så här.
Erica
Hej!
Jag bakade nyss ditt amerikanska pumpabröd, vilket blev jättegott, och är nu även väldigt sugen på att göra denna pumpapaj. Jag känner mig dock lite osäker kring gräddningstiden. Stämmer det att fyllningen endast ska gräddas i 15-20 minuter? Jag förstår ju att alla ugnar är olika, och att man får hålla uppsikt, men de flesta liknande recept jag har haft har legat på 40-50 minuter.
Nivea
Tack så mycket för dethär underbara receptet! Denhär pajen smakar helt perfekt. Pajskalet är lagom mjukt och knaprigt och själva fyllningen har perfekt konsistens och smak. Jag förväntade mig en pumpapaj fylld med en himla massa kryddor och smak. Denna var det rätta receptet och det var inte så himla svårt som jag trodde heller!
Emma Brink Rask
Kul att höra!