Kryddig mjuk kaka med pumpa. Det må kallas för pumpabröd och det ser ut lite som ett bröd, men låt er inte luras, detta är inget bröd, det är en kaka.
Första gången jag åt pumpabröd, eller Pumpkin Bread, var på Thanksgiving när jag bodde i USA. Jag minns att jag tyckte att det var så otroligt gott och jag gick och små-åt av den där kakan hela veckan efter Thanksgiving. Förra året var första gången jag testade att baka själv, och det är jätteenkelt och smakar underbart. Jag skulle beskriva smaken som en blandning mellan morotskaka och mjuk pepparkaka. Saftigt och kryddigt.
Jag köpte ekologisk konserverad pumpa sist jag var i USA som jag använde till det här recpetet. Om man inte hittar det på sina USA-hyllor i butiken så går det lika bra att köpa en vanlig matpumpa, skala och koka i bitar och sedan mixa till en puré.
Frida
Hej. Hur lös ska smeten vara?
Emma Brink Rask
Den är ganska rinnande, men sätter sig i ugnen.