Amerikansk pumpakaka

28 september, 2020

Kryddig mjuk kaka med pumpa. Det må kallas för pumpabröd och det ser ut lite som ett bröd, men låt er inte luras, detta är inget bröd, det är en kaka.

Första gången jag åt pumpabröd, eller Pumpkin Bread, var på Thanksgiving när jag bodde i USA. Jag minns att jag tyckte att det var så otroligt gott och jag gick och små-åt av den där kakan hela veckan efter Thanksgiving. Förra året var första gången jag testade att baka själv, och det är jätteenkelt och smakar underbart. Jag skulle beskriva smaken som en blandning mellan morotskaka och mjuk pepparkaka. Saftigt och kryddigt.

Jag köpte ekologisk konserverad pumpa sist jag var i USA som jag använde till det här recpetet. Om man inte hittar det på sina USA-hyllor i butiken så går det lika bra att köpa en vanlig matpumpa, skala och koka i bitar och sedan mixa till en puré.

Amerikansk pumpakaka

4.1/5(17)
Röster
Portioner: Till en form som rymmer 1,5 liter

Ingredienser:

130 gram socker (1,5 dl)

125 gram vegetabilisk olja (1,25 dl)

2 ägg

235 gram pumpapuré

1 dl vatten

190 gram mjöl (3 dl)

0,25 tsk salt

1 tsk bikarbonat

1 tsk kanel

0,5 tsk nejlika

0,5 tsk muskot

0,5 tsk kryddpeppar

0,5 tsk ingefära

Pumpakärnor för dekoration

Smul för dekoration (50 g smör, 50 g mjöl, 50 g socker)

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn). Smörj en brödform, eller sockerkaksform om du hellre vill.

2. Blanda samman socker och olja.

3. Tillsätt ett ägg i taget och rör om emellan.

4. Blanda i vatten och pumpa och rör om till en slät smet.

5. Blanda mjöl, salt, bikarbonat och kryddorna och tillsätt till smeten och rör om till en slät smet.

6. Häll smeten i formen och strö över pumpakärnorna.

7. Baka i ca 30 minuter tills en sticka kommer ut torr.

8. Låt kakan svalna i 10-15 minuter i formen innan du stjälper upp den.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg