Pumpadonuts med pekanötter

3 oktober, 2019

Ugnsbakade donuts med pumpa och kryddiga smaker. Toppingen av pekannötter och karamellchoklad ger dem det lilla extra.

Saftiga och kryddiga mjuka donuts som är bakade i en donutsplåt. De är doppade i smält karamellchoklad med hackade pekannötter. Om man inte får tag i karamellchoklad (finns från Valrohna och från Callebaut) så går det precis lika bra med vit choklad.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.

Pumpadonuts med pekanötter

5/5(2)
Röster
Portioner: Ca 10 donuts

Ingredienser:

Donuts

125 g mjöl (2 dl)

1 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 tsk malen kardemumma

0,5 tsk muskot

0,25 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

65 g farinsocker (0,75 dl)

60 ml mjölk

1 ägg rumstempererat

30 g smält smör

Topping

150 g karamellchoklad

1 dl grovt hackade pekannötter

Instruktioner:

Donuts

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och smörj donutsplåten.

2. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma, muskot, salt och vaniljsocker i en skål.

3. I en annan skål, blanda pumpapuré, farinsocker, mjölk, ägg och smält smör.

4. Blanda de torra ingredienserna med de blöta och fyll sedan donutsformarna till ca hälften, det är enklast med en spritspåse.

5. Grädda i 10-12 minuter tills den sticka kommer ut torr när du känner.

6. Låt donutsen svalna ett par minuter och lägg dem sedan med undersidan uppåt på ett galler för att svalna helt.

Topping

1. Smält chokladen och blanda i nötterna. Doppa donutsen i chokladen. Om det inte riktigt vill fästa kan du fylla på med lite mer med en sked när donuten ligger på gallret. Låt chokladen stelna innan du serverar.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg