Pumpacupcakes med cream cheesefrosting

22 oktober, 2018

 

Kryddig pumpa med cream cheesefrosting är en av höstens bästa kombinationer. I cupcakes, eller varför inte som tårta. Saftigt och väldigt gott!

Om du inte hittar pumpapuré på burk så är det enkelt att göra själv. Kolla in mina Tips-highlights på min instagram så ser du hur man gör.

RECEPT
Ca 12 normalstora cupcakes eller 24 små.

Pumpakaka
200 gram pumpapuré
175 gram socker
1 dl smakneutral olja (jag tog raps)
2 ägg rumstempererade
1 tsk vanilj
150 gram mjöl
0,75 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
0,5 tsk muskot
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk salt

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).
2. Blanda och rör ihop pumpapurén, socker, olja, ägg och vanilj i en bunke.
3. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och rör sedan ihop dem med de blöta ingredienserna.
4. Fördela i muffinsformar i en muffinsplåt, fyll dem max två tredjedelar och baka i ugnen i 10-12 minuter beroende på om du gör stora eller små muffins. Känn med en sticka.
5. Ta ur muffinsen ur plåten så snart du kan och låt dem svalna.

Frosting
200 gram mjukt smör
2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
300 gram kylskåpskall cream cheese

1. Vispa smöret tills det blir vitt och fluffigt.
2. Tillsätt florsockret och vaniljen och vispa i nån minut till.
3. Tillsätt den kalla cream cheesen och vispa tills du har en tjock och jämn frosting.
4. Spritsa frostingen på cupcakesen.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg