Kryddig pumpa med fluffig cream cheesefrosting är en av höstens bästa kombinationer. I cupcakes, eller varför inte som tårta. Saftigt och väldigt gott! Om du gillar morotskaka så kommer du att älska detta! De är också superenkla att baka.
Om du inte hittar pumpapuré på burk så är det enkelt att göra själv. Här ser du hur.
Om man vill spritsa mycket och högt på cupcakes så måste man ha en luftig och fluffig frosting, annars blir det för mäktigt och inte gott. Så här har vi en frosting med cream cheese, florsocker och vispgrädde. Var noga att både grädde och cream cheese är kylskåpskalla när du vispar ihop frostingen. Annars kanske den inte tjocknar.
Emma
Kan man förvara muffinsen i frys? Skulle behöva baka ut dem en vecka innan de ska serveras, eller står de sig i rumstemp så länge om man kör lufttät burk utan frosting?
Emma Brink Rask
Hej! Då skulle jag absolut frysa dem. Det som kan hända när man fryser de är att muffinsformarna kan bli fuktiga och lossna. Försök se till att få så lite kondens som möjligt genom att låta dem bli helt kalla innan du fryser dem och låt dem sedan tina utanför burk eller påse, typ på en bricka i rumstemperatur.
Olivia Liouliacis
Tänkte göra dessa till ett kalas nu till helgen. Passar det att göra muffinsen dagen innan i kylen för att sedan spritsa frostigt innan servering?
Emma Brink Rask
Hej! De blir nog godare om du förvarar dem i rumstemperatur. Det som kan hända med cupcakes med olja i är att muffinsen kan lossna från pappret.
Ida
Hur länge håller sig denna typ av frosting i rumstemperatur? 🙂