Pumpacupcakes med cream cheesefrosting

23 oktober, 2020

Kryddig pumpa med fluffig cream cheesefrosting är en av höstens bästa kombinationer. I cupcakes, eller varför inte som tårta. Saftigt och väldigt gott! Om du gillar morotskaka så kommer du att älska detta! De är också superenkla att baka.

Om du inte hittar pumpapuré på burk så är det enkelt att göra själv. Här ser du hur.

Om man vill spritsa mycket och högt på cupcakes så måste man ha en luftig och fluffig frosting, annars blir det för mäktigt och inte gott. Så här har vi en frosting med cream cheese, florsocker och vispgrädde. Var noga att både grädde och cream cheese är kylskåpskalla när du vispar ihop frostingen. Annars kanske den inte tjocknar.

Pumpacupcakes med cream cheesefrosting

4.2/5(26)
Röster
Portioner: 12 cupcakes

Ingredienser:

Cupcakes

200 gram pumpapuré

175 gram strösocker (2 dl)

1 dl smakneutral olja (ex raps, solros, mat)

2 ägg rumstempererade

1 tsk vanilj

150 gram mjöl (2,5 dl)

0,75 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 tsk kanel

0,5 tsk muskot

0,5 tsk kardemumma

0,5 tsk ingefära

0,5 tsk salt

Frosting

200 g kylskåpskall cream cheese

60 g florsocker (1 dl)

2,5 dl vispgrädde

1 tsk vaniljpasta

Kanderade pumpakärnor

1 dl strösocker

25 g pumpakärnor (0,5 dl)

Instruktioner:

Muffins

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Blanda och rör ihop pumpapurén, socker, olja, ägg och vanilj i en bunke.

3. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och rör sedan ihop dem med de blöta ingredienserna.

4. Fördela i muffinsformar i en muffinsplåt, fyll dem max två tredjedelar och grädda i ugnen i 15-16 minuter. Känn med en sticka.

5. Ta ur muffinsen ur plåten så snart du kan och låt dem svalna.

Frosting

1. Lägg allt i en skål och vispa till en fluffig frosting.

2. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa på cupcakesen. Jag har använt tyllen Wilton 1M.

Kanderade pumpakärnor

1. Smält sockret försiktigt i en panna tills det blir gyllene och flytande. Blanda ner pumpafröna och bred ut på ett bakplåtspapper. När det svalnat hackar du det i mindre bitar och strör på dina spritsade cupcakes.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
5 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Kan man förvara muffinsen i frys? Skulle behöva baka ut dem en vecka innan de ska serveras, eller står de sig i rumstemp så länge om man kör lufttät burk utan frosting?

    • A
      Emma Brink Rask

      Hej! Då skulle jag absolut frysa dem. Det som kan hända när man fryser de är att muffinsformarna kan bli fuktiga och lossna. Försök se till att få så lite kondens som möjligt genom att låta dem bli helt kalla innan du fryser dem och låt dem sedan tina utanför burk eller påse, typ på en bricka i rumstemperatur.

  • Olivia Liouliacis

    Tänkte göra dessa till ett kalas nu till helgen. Passar det att göra muffinsen dagen innan i kylen för att sedan spritsa frostigt innan servering?

    • A
      Emma Brink Rask

      Hej! De blir nog godare om du förvarar dem i rumstemperatur. Det som kan hända med cupcakes med olja i är att muffinsen kan lossna från pappret.

  • Hur länge håller sig denna typ av frosting i rumstemperatur? 🙂

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg