En mjuk kaka av pumpa och morot gifter sig så ohyggligt fint med en frosting av brynt smör och cream cheese.
Jag är ju så löjligt förtjust i allt med pumpa. Framförallt mjuka kakor med pumpa. Jag tror att det beror på att det påminner så mycker om mjuk pepparkaka som ju är typ det godaste jag vet. Kryddorna som man använder till pumpa är ju nästan samma som pepparkakskrydda så det är ju inte så konstigt. Dessutom så tillför ju pumpa mycket saftighet i mjuka kakor.
Om man har tur kan man hitta färdig pumpapuré på burk i välsorterade mataffärer. Men annars är det busenkelt att göra själv. Jag har tipsfilmer i mina stories på instagram om man vill sen. Men man kan antingen ungsbaka eller koka matpumpa och sen bara mosa. Så lätt är det!
Och sen frostingen då. Men hallå. Ja, det är samma som jag har till den här morotskakan, och det är alltså brynt smör och cream cheese och den är to. die. for.
Jag har spritsat med en st honoré-tyll, som är en av mina favoriter. Om man har en styv spritspåse så kan man faktiskt skapa den själv bara genom att klippa av spetsen på spritspåsen.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Lily
Hej! Vad har du använt för fina former till dessa?
Margareta
Kan man göra dessa dagen innan och ha i kylen?
Emma Brink Rask
Det går bra. Lägg dem gärna i en burk med tätt lock.