Popcornglass

19 januari, 2024

Glass med smak av popcorn? Ja, i ärlighetens namn så smakar väl popcorn inte så mycket utan både smör och salt. Men när du tar en sked av den här glassen så är det ingen tvekan om att det är popcorn den smakar, och den smakar så gott! Den är en ny favorit i hos min familj.

Är du nyfiken på att göra cornflakesglass med samma princip? Kolla här!

Receptet är ursprungligen publicerat i min bok Desserter.

Popcornglass

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: 6-7 dl

Ingredienser:

Karamelliserade popcorn

2 ½ dl poppade popcorn

45 g strösocker (½ dl)

½ tsk bakpulver

15 g rumsvarmt smör

Glass

400 g grädde (4 dl)

400 g mjölk (4 dl)

1 påse micropopcorn med smörsmak

125 g äggulor (5)

90 g socker (1 dl)

½ tsk salt

Instruktioner:

Karamelliserade popcorn

1. Häll sockret i en liten kastrull och smält det tills det blivit gyllenbrunt.

2. Tillsätt smör och bakpulver under omrörning. Häll karamellen över popcornen och blanda snabbt innan karamellen stelnar. Häll ut allt på ett bakplåtspapper och lossa försiktigt popcornen med fingrarna. Akta så att du inte bränner dig!

Glass

1. Koka upp grädde och mjölk i en stor kastrull.

2. Poppa popcornen och lägg dem i gräddmjölken, låt dem ligga där i en timme. Sila sedan av mjölken, tryck popcornen noga mot silen så att du får med så mycket gräddmjölk som möjligt.

3. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Koka upp gräddmjölken igen och häll den försiktigt över äggulorna medan du vispar. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm till 84 grader och krämen tjocknat något.

4. Låt glasskrämen bli helt kall och kör den sedan i glassmaskin. När den börjar bli färdig tillsätter du en handfull karamelliserade popcorn i bunken medan den snurrar i maskinen. Varva sedan glassen med fler popcorn i en form och frys i 2–3 timmar innan servering.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg