En ljuvlig dessert i all sin enkelhet. Späda spänstiga sötsyrliga rabarber och en krämig vaniljpannacotta. Det blir inte bättre än så.
En dessert helt utan specialeffekter. Bara enkla goda råvaror. Rabarber, grädde och socker typ. Jag har verkligen fastnat för pocherade rabarber. Det är så enkelt och så gott. Det blir en snarlikt resultat som när man ugnsbakar dem, men här får du också mer av den söta lagen som jag älskar att hälla i drinkar eller bara dricka som den är. Här och här kan du se andra desserter där jag använt pocherade rabarber. Det är viktigt att inte sjuda dem för länge, de ska vara lite hårda när du drar dem av värmen, de blir mjukare av att ligga kvar i lagen. Om du kokar dem mjuka kommer det bara att blir mos, vi vill ha kvar spänsten i dem.
Pannacottan är mitt standardrecept och jag använder alltid vaniljpasta. I vanliga fall brukar jag låta den tjockna och röra om innan jag låter den sätta sig, men jag tycker att det blir ganska fint med vaniljprickarna så jag lät det bara vara. Jag har gjort pannacottan i den här silikonformen, jag fyllde varje form till ca hälften och frös sedan in dem. Sen tog jag ut dem ur formen och la dem frusna på en hög med rabarber och lät dem tina där, det tog ca 1 timme.
Självklart kan du välja att göra pannacottan i glas eller skålar, låta stelna i kylen och sedan lägga rabarbern ovanpå.
Matilda
Hej. Hur länge går det att förvara de pocherade rabarbern i kylen innan servering?
Emma Brink Rask
Hej! Om du har dem i en tät burk i sin lag så håller de i minst en vecka.
Alyssa
Hej! Ska man skala rabarbern?
Emma Brink Rask
Det behöver man inte, om man inte tycker att den känns väldigt tjock och träig.
Anna
När lägger du i vaniljpastan i rabarberna?
Emma Brink Rask
Innan de går in i ugnen.
Sarah
Hej! Tror du det går att använda muffinsform i teflon istället för formen i silikon om man inte har det?
Emma Brink Rask
Om du har ett smidigt sätt att få ut dem ur formarna, så ja.