Pocherad rabarber med vaniljpannacotta

17 maj, 2021
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

pocherade rabarber med vaniljpannacotta

En ljuvlig dessert i all sin enkelhet. Späda spänstiga sötsyrliga rabarber och en krämig vaniljpannacotta. Det blir inte bättre än så.

pocherade rabarber med vaniljpannacotta

pocherade rabarber med vaniljpannacotta

En dessert helt utan specialeffekter. Bara enkla goda råvaror. Rabarber, grädde och socker typ. Jag har verkligen fastnat för pocherade rabarber. Det är så enkelt och så gott. Det blir en snarlikt resultat som när man ugnsbakar dem, men här får du också mer av den söta lagen som jag älskar att hälla i drinkar eller bara dricka som den är. Här  och här kan du se andra desserter där jag använt pocherade rabarber. Det är viktigt att inte sjuda dem för länge, de ska vara lite hårda när du drar dem av värmen, de blir mjukare av att ligga kvar i lagen. Om du kokar dem mjuka kommer det bara att blir mos, vi vill ha kvar spänsten i dem.

pocherade rabarber med vaniljpannacotta

Pannacottan är mitt standardrecept och jag använder alltid vaniljpasta. I vanliga fall brukar jag låta den tjockna och röra om innan jag låter den sätta sig, men jag tycker att det blir ganska fint med vaniljprickarna så jag lät det bara vara. Jag har gjort pannacottan i den här silikonformen, jag fyllde varje form till ca hälften och frös sedan in dem. Sen tog jag ut dem ur formen och la dem frusna på en hög med rabarber och lät dem tina där, det tog ca 1 timme.

pocherade rabarber med vaniljpannacotta

Självklart kan du välja att göra pannacottan i glas eller skålar, låta stelna i kylen och sedan lägga rabarbern ovanpå.

pocherade rabarber med vaniljpannacotta

Pocherad rabarber med vaniljpannacotta

3.8/5(7)
Röster
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:

Pocherade rabarber

3-4 tunna rabarberstjälkar (om du har tjockare så går det fint att dela dem på längden så att de blir smalare)

45 g strösocker (0,5 dl)

Saften från en halv citron

1 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver

vatten

Vaniljpannacotta

2 gelatinblad

4 dl vispgrädde

1-2 tsk vaniljpasta

45 g strösocker (0,5 dl)

Instruktioner:

Pocherade rabarber

1. Dela rabarbern i 2 cm stora bitar. Lägg dem på botten på en tjockbottnad stekpanna.

2. Strö över socker och pressa över citron. Häll på vatten så att det precis täcker rabarbern. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.

3. Ta bort pannan från värmen och låt rabarbern kallna i vätskan. Häll över på en burk och förvara i kylen fram till servering. Sila då bort vätskan och lägg rabarber i en hög på varje tallrik. Lägg pannacottan ovanpå.

Vaniljpannacotta

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.

2. Häll grädde, socker och vanilj i en kastrull och värm till kokpunkten. Rör ner gelatinet och fördela i formarna.

3. Sätt in i frysen tills de är genomfrusna. Ta då ut dem ur formen och lägg på rabarbern och låt dem tina där. (om du väljer att servera pannacottan i glas behöver den inte frysas, bara låt den stelna i kylen.)

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
4 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg