Godaste hemmabakade pitabröden

29 juni, 2017

pitabröd-1

Gör egen kebab och falafel med hemmabakade pitabröd. Godaste pitabröden du kan tänka dig.

Hemmagjorda pitabröd är perfekt att ha i frysen och ta fram när det behövs.

Oj vad mycket godare det är med hembakade pitabröd än köpta! Igår åt vi kycklingkebab till middag och det var riktigt gott med de här nybakade pitabröden.

Det här receptet blir 8 ganska stora bröd, eller 10 mindre.

pitabröd-2

Pitabröd

4.1/5(18)
Röster
Portioner: 8 stora eller 10 mindre

Ingredienser:

25 g jäst

500 g vatten (5 dl)

1 msk honung

2 msk olivolja

780 g vetemjöl special (13 dl)

1,5 tsk salt

Instruktioner:

1. Rör ut jästen i vattnet.

2. Addera honung och olivolja.

3. Tillsätt nästan allt av mjölet och arbeta med degkrok i ett par minuter, tillsätt saltet och knåda i ca 7-8 minuter till. Den kan upplevas kladdig, men det är ok. Det kommer att gå att hantera.

4. Sätt plast över bunken och låt den jäsa i 1 timme.

5. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Dela degen i 8 eller 10 delar, platta till dem eller kavla ut dem till rundlar. De ska vara ganska tunna.

7. Grädda sedan dem i ugnen i 8 minuter.

8 Låt svalna under en handduk. Ät gärna ljumna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg