Oj vad mycket godare det är med hembakade pitabröd än köpta! Igår åt vi kycklingkebab till middag och det var riktigt gott med de här nybakade pitabröden.
Det här receptet blir 8 ganska stora bröd, eller 10 mindre.
RECEPT
25 g jäst
5 dl vatten
1,5 tsk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl
1. Rör ut jästen i vattnet, som ska vara ljummet.
2. Addera salt, honung och olivolja.
3. Tillsätt nästan allt av mjölet och arbeta med degkrok i maskin i ca 10 minuter. Den kan upplevas kladdig, men det är ok. Det kommer att gå att hantera.
4. Sätt plast över bunken och låt den jäsa i 1 timme.
5. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Dela degen i 8 eller 10 delar, platta till dem eller kavla ut dem till rundlar. De ska vara ganska tunna.
7. Baka sedan dem i ugnen i 8 minuter.
8 Låt svalna under en handduk. Ät gärna ljumna.