Pistagemusslor med sommarens bär

29 juni, 2021

Pistagemusslor med sylt från sommarens röda bär och fluffig grädde. Sommarens finaste fika!

Vem har sagt att mandelmusslor med sylt och grädde bara är för julen? Det är ju en alldeles ypperlig sommardessert eller fika! Jag gjorde musslorna med pistagenötter istället för mandel och fyllde dem med en sylt som jag gjorde själv med jordgubbar, hallon, körsbär och vinbär. Men du kan såklart fylla dem med vilken sylt du vill, eller kanske till och med färska bär, nu när det ändå är säsong.

Pistagemusslor med sommarens bär

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: 25 musslor

Ingredienser:

Pistagemusslor

160 g osaltade pistagenötter

70 g socker (0,75 dl)

120 g vetemjöl (2 dl)

1 tsk vaniljpulver

2 msk kallt vatten

100 gram smör

Fyllning

2 dl god sylt

3 dl vispgrädde

Instruktioner:

1. Lägg pistagenötter och socker i en matberedare och mixa till ett fint mjöl.

2. Tillsätt vetemjöl, vaniljpulver, vatten och smör och mixa tills det blir en deg.

3. Plasta in degen och låt den vila i kyl i minst 1 timme.

4. Ta en liten bit deg och tryck ut tunt i en musselform.

5. Sätt in formarna med deg i frysen i 15 minuter.

6. Sätt på ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

7. Baka i 8-10 minuter tills musslorna blivit gyllenbruna.

8. Tag ut musslorna ur formarna så snart du kan hålla i dem utan att bränna dig. Hjälp till med den vassa udden på en kniv.

9. Låt musslorna svalna och fyll dem sedan med vad du vill. Sylt och grädde är en klassiker.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg