Små smarriga financierer med pistagenötter och brynt smör kombineras med en syrlig curd av granatäpple och vispgrädde.
De här kakorna, en variant av financiers, är helt magiskt goda. Jag har tidigare bakat dem här och här. Men nu gjorde jag dem med pistagenötter och kombinerade med en curd på granatäpple och en klick grädde. Hur gott som helst!
Jag bakade mina i en silikonmatta med formar som ser ut lite som små donuts, men det går bra att göra dem som minimuffins eller i halvklotformade formar också.
Amanda
Hej, kan man baka dessa i tårtform? Har inte silikonform. Vad ska man tänka på? 😍
Smörja och bröa formen?
Emma Brink Rask
Det går fint, du behöver inte tänka på något särskilt mer än att du får grädda lite längre om du bakar i större form.
Amanda
Hej, kan man baka dessa i tårtform? Har inte silikonform. Vad ska man tänka på? 😍
Narin
Hej, kan man baka pistagekakan dagen innan?
Emma Brink Rask
Absolut, förvara dem i en tät burk eller påse så att de inte torkar bara.