Saftig kaka med pistagenötter toppad med chokladglasyr.
Pistagenöten måste vara en av mina favoriter. Inte nog med att den är sjukt god så är det också så förbaskat vacker! Den här kakan är tung och saftig och har malda pistagenötter i sig. På toppen har jag hällt en chokladganache och grovt hackade pistagenötter. Jag tar två bitar tack!
Formen heter Lotus och kommer från Nordic Ware. Den är ungefär halva storleken jämfört med deras vanliga formar, det är bra om man inte alltid vill baka en massivt stor kaka. Ni hittar den här!
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, tips, filmer och inblick bakom kulisserna.
Anna
Tänkte baka denna till påsken!
Hur maler du dina pistagenötter? Tror du att det funkar i typ en matberedare?
Och en fråga till! Hur smörjer du din form? Har svårt att komma åt överallt (har en likadan form som den ovan).
Emma Brink Rask
Matberedare funkar fint, jag har ingen kvarn.
Antingen spray (finns att köpa hos grossist) eller pensla med smält smör.
Maria Johansson
Låter supersmarrig!
Jag undrar om pistagenötterna ska vara naturella, saltade eller rostade?
emmabrink
Jag körde naturella, men det är en smaksak, det funkar med saltade och rostade också. 🙂