Pistage-och tranbärskakor med apelsin

11 december, 2018

Lättbakade, juliga och perfekta till glöggen. Spröda mördegskakor med smak av apelsin, fyllda med pistagenötter och tranbär.

Mördegskakor med apelsin, pistagenötter och tranbär

4.2/5(20)
Röster
Portioner: 25 kakor

Ingredienser:

180 g vetemjöl (3 dl)

30 g florsocker (0,5 dl)

2 tsk vaniljsocker

125 gram kallt smör

1,5 dl grovhackade pistagenötter

1,5 dl torkade tranbär

rivet skal från en ekologisk apelsin

2 msk råsocker

Instruktioner:

1. Lägg mjöl, socker, vaniljsocker och smör i en matberedare och mixa tills det går ihop till en deg. Eller nyp ihop den för hand. Överarbeta inte.

2.Blanda i nötter, tranbär och apelsinskal i degen och forma den till en kvadratisk stubbe. Rulla den i råsocker och låt den vila i kylen i 1 timme.

3. Skär kakor, ca 5 mm breda, och lägg på en plåt.

4. Baka på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) i 8-10 minuter.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Åh vilken kaka! Enkel småkaka, men de luxe, liksom! Och vacker. Lätt att baka, väl avvägda smaker. Hade jag inte hittat pistagenötter på min lilla Ica hade nog rostade hasselnötter också funkat bra.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg