Lättbakade, juliga och perfekta till glöggen. Spröda mördegskakor med smak av apelsin, fyllda med pistagenötter och tranbär.
Pistage-och tranbärskakor med apelsin

Mördegskakor med apelsin, pistagenötter och tranbär
4.8/5(2)
Röster- Portioner: 25 kakor
- Förberedelsetid:
- Tillagningstid:
Ingredienser:
180 g vetemjöl (3 dl)
30 g florsocker (0,5 dl)
2 tsk vaniljsocker
125 gram kallt smör
1,5 dl grovhackade pistagenötter
1,5 dl torkade tranbär
rivet skal från en ekologisk apelsin
2 msk råsocker
Instruktioner:
1. Lägg mjöl, socker, vaniljsocker och smör i en matberedare och mixa tills det går ihop till en deg. Eller nyp ihop den för hand. Överarbeta inte.
2.Blanda i nötter, tranbär och apelsinskal i degen och forma den till en kvadratisk stubbe. Rulla den i råsocker och låt den vila i kylen i 1 timme.
3. Skär kakor, ca 5 mm breda, och lägg på en plåt.
4. Baka på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) i 8-10 minuter.
Dela det här inlägget:
Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på email
Du kanske också gillar
OM MIG
Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.
NYHETSBREV
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!