Denna saftiga pistagekaka med hallon toppad med en knallgul och smörig kräm på passionsfrukt ropar på dig från påskens fikabord.
Alla fest-tårtor måste inte vara avancerade och pyntade till perfekt elegans. Ibland är det lite mer rustika det lockande. Den här kakan är så lätt att baka och det är ett recept som jag varierat i det oändliga. Med blåbär, med rabarber, med nektarin och björnbär. Kakan är så saftig tack vare yoghurt och nötmjölet. Och om du inte tål pistage så kan du byta ut det mot vilket nötmjöl du vill eller mot mandelmjöl.
Pistagekrämen ska helst stå i rumstemperatur över natten eller 3-4 timmar i kylen för att den ska behålla formen när du stryker den på tårtan. Jag hade lite bråttom med min, den hade behövt sätta sig i någon timme till. Då ska den också gå att spritsa om man hellre vill det.
När jag ska använda saft från passionsfrukt så brukar jag köpa de frusna kuberna, tina och sila bort kärnorna. Men det går såklart bra att använda färska passionsfrukter också.
Kakan går fint att frysa både med och utan krämen på. Förvara annars kakan i kylen, men ta fram den ca 30 minuter innan den ska serveras. Den kan förberedas dagen före och håller i kylen i 3-4 dagar.
Kakan är god att servera med lättvispad grädde till.